„Вампирски култ“ залял Мексико

9

Мексикански свещеници, провеждащи обреди по екзорсизъм, казват, че техните услуги се ползват с неочаквано търсене в страната. Според главния екзорсист – отец Хосе Антонио Фортеа, това се обяснява с популярността на култа към Свещената смърт в Мексико – Санта Муерте. Това е съвременен религиозен култ, който се състои в поклонение пред едноименното божество, персонифициращо смъртта.

Но в последните години страната била залята от вълна сатанински ритуални убийства в рамките на ужасяващ „вампирски култ“, който е дошъл от индианците сапотеки, живели 100 години преди новата ера на територията на Мексико. Вампирите, според индианците, имали глави на прилепи и се смятали за въплъщение на нощта и смъртта. За тях били извършвани човешки жертвоприношения.

Скоро този култ преминал в живота на маите, в свещената книга на които има споменаване на вампира Камазоц, което се превежда като „прилепът на смъртта“. Камазоц бил пещерен бог на подземното царство и повелител на прилепите. Според маите той бил един от четирите демона, погубили първата раса на хората отстъпници.

„Вампирският култ“ се среща и при по-късни народи, населявали тези територии. Независимо че повечето археолози смятат, че легендите за вампири са родени от фантазиите на местното население и историите за реални прилепи вампири, достигащи огромни размери в древността, мексиканските екзорсисти обвиняват именно привържениците на древния култ в кървавите убийства на територията на съвременно Мексико.

Както съобщава The Sun, отец Фортеа заявил, че вярата на местните жители във вампири е близка до сатанизма.

Например привържениците на „култа към вампирите“ са пребили, удушили, а след това заклали със счупена бутилка 24-годишен работник в ресторант. Това се случило на церемония, в която искали а го превърнат във вампир.

По думите на свещеника култът към Свещената смърт и „култът към вампирите“ са близки по същност и доказвали, че страната е завладяна от Сатаната. Ставало дума за това, че човешките жертвоприношения в рамките на ритуали били разпространени сред наркомафиите. Престъпниците извършвали кървави убийства, за да се „откупят“ от наказание.

Освен това в страната процъфтявали различни секти, като например „Синовете на Бафомет I“. Именно членове на този култ на сатанинското божество – двама мъже и една жена на възраст между 18 и 25 години – били арестувани за убийството на момчето от ресторанта. При разпит сатанистите признали, че убийството за превръщане на човек във вампир се изпълнява в качеството на „обред на посвещение“ за кандидатите за членове на сектата.

Според директора на полицията Пабло Роча Акоста убитият сам е решил да изиграе централната роля в ритуала, за да възкръсне като вампир, но не знаел, че трябва да стане „жертва“.

Отец Фортеа смята, че ръстът на престъпления в Мексико се дължи на това, че все повече хора започват да се борят за възможността да следват древни традиции, които всъщност се явяват сатинински ритуали.

„Колкото повече обществото се отмята от Бога, толкова повече е сатанизмът в него, но колкото повече християни има в нацията, толкова са по-малко случаите на преклонение пред дявола“, заключава той.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ИМА ЛИ ЕНЕРГИЕН ВАМПИР КРАЙ ВАС? КАК ДА ГО РАЗПОЗНАЕТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.