Вижте клиниката в Русия, която замразява хора

2

Руската клиника „Крио Рус“ (KrioRus) отвори врати и показа на света едно от любопитните си помещения в района на Москва, където вече 51 неизлечимо болни хора са били наскоро замразени в специални ледени камери, за да бъдат възкресени, когато бъде открит лек за болестта им.

Процедурата се нарича криоконсервация. Дружеството „КриоРус“ се появява на руския пазар преди 11 години и вече придоби сериозна популярност, тъй като е

първата компания извън САЩ, която предоставя пълен цикъл от услуги за криоконсервация на хора и животни.

В момента компанията има 150 договора за криоконсервация, сключени с болни хора или техни роднини.

Научният директор на „Крио Рус“ Игор Артюков споделя, че първо той шест от неговите сътрудници са искали „да създадат организацията за себе си и своите близки“ и „не е било планирано да стартира мащабно търговско предприятие“.

3

Заради финансовия натиск обаче Артюков решава да вземе и други хора. Разходите по криоконсервацията са около 35 хил. долара и има много хора, които искат да се подложат на тази процедура.

Ученият разказва за процеса на криоконсервация:

„След като кръвообращението спре, има още няколко часа, през които човешките клетки остават живи“. Артюков обяснява, че „ако главата на пациент се охлади до 0 градуса по Целзий, веднага след това тези процеси се забавят десет пъти и можем да говорим за десетки часове или дори за няколко дни, през които могат да се предприемат някакви действия“.

Криоконсервацията се постига с течен азот и с други специални течности. Телата се държат замразени в контейнери, приличащи на огромни термоси. Процедурата става все по-популярна в цял свят, но

все още не е доказано, че животно или човек може да бъде възкресен, след като е бил замразен.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.