ВМС на САЩ: Секретните НЛО файлове са опасни за националната сигурност

През ноември 2004 г. няколко пилоти на ВМС на САЩ, разположени на борда на USS Nimitz, се натъкват на НЛО, което лети над Тихия океан в явно нарушение на законите на физиката. Служители на ВМС нарекоха странния кораб „неидентифициран въздушен феномен“, но те останаха безмълвни за това, какво точно би могло да бъде това явление. Сега, изненадващо за всички, военните потвърдиха, че знаят повече, отколкото си позволяват да кажат.

В отговор на неотдавнашно искане по Закона за свобода на информацията (FOIA), говорител от Службата на военноморското разузнаване на ВМС (ONI) потвърди, че агенцията притежава няколко строго секретни документа и поне едно класифицирано видео, отнасящо се до срещата с НЛО от 2004 г.

Според говорителя на ONI тези документи са били обозначени като „SECRET“ или „TOP SECRET“ от агенциите, които са ги предоставили, и споделянето на информацията с обществеността „би причинило изключително сериозни щети на Националната сигурност на Съединените щати“.

Тези строго секретни файлове включват няколко „инструктажа на брифинг“ за инцидента, предоставени на ONI от неназована агенция. (Тъй като служителите на ONI не са класифицирали слайдовете лично, те не са в състояние да ги разсекретят, добавя говорителят).

От ONI също признаха, че притежават поне един видеоклип с неизвестна дължина, класифициран като „секретен“ от Командването на военноморските сили (NAVAIR). ONI не разкри дали този кадър е същото едноминутно видео, което беше пуснато онлайн през 2007 г. и широко разпространено от The New York Times през 2017 г. Въпреки това през ноември 2019 г. няколко военноморски офицери, свидетели на инцидента на борда на Nimitz, казаха пред изданието Popular Mechanics, че те са гледали много по-дълго видео от срещата с НЛО, която е продължила между 8 и 10 минути. Тези оригинални записи са били незабавно събрани и изтрити от „неизвестни лица“, които са пристигнали на кораба с хеликоптер малко след инцидента, разказва един офицер.

Луис Елизондо, бивш служител на Пентагона, който е помогнал да се направи видеото на Военноморските сили публично, казва, че „хората не трябва да се изненадват от разкритието, че други видеоклипове за събитието съществуват и са с по-голяма продължителност“.

Заявка по FOIA, подадена през октомври 2019 г. от независим изследовател, поиска достъп до всички некласифицирани записи или части от записи относно срещата с НЛО от 2004 г. В отговора на ONI не бяха споменати допълнителни документи освен класифицирания инструктаж и видеото.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Знаменитости разказват за срещи с НЛО

Пентагонът разполага със секретно видео на среща с НЛО

Скриха ли военните НЛО в Зона 51 и Розуел?

Снимки на НАСА от Марс – измама, НЛО или доказателство за живот?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.