Вълшебникът Филип Пети, който се разходи по небето

2

Ако никога не сте чували името на Филип Пети, трябва бързо да поправите тази грешка, защото това е един от най-добрите магьосници. Той е успял да ходи по небето, без да използва визуални илюзии.

На 7 август 1974 година целят свят остава с отворена уста, след като Пети успява да премине по въже между двете кули на Световния търговски център в Ню Йорк и то цели 8 пъти.

За историческото си постижение Пети казва: На върха на Световния търговски център първата ми стъпка беше ужасяваща.

Внезапно плътността на въздуха се промени, Манхатън се ширеше в своята безкрайност. Шумът на града премина в рев и успях да почувствам страховитата му сила. Вдигнах балансиращата летва. Доближих ръба. Преминах гредата.

Височината от земната повърхност, на която Филип Пети се разхожда, е 411 метра, равна на 110-етажна страда. Вълшебникът успява да мине по въжето цели 8 пъти за 45 минути.

Успешният експеримент на Пети обаче нарушава десетки закони в САЩ, но въпреки това по-сериозните обвинения срещу него са свалени.

Накрая той е осъден на обществено полезен труд, в който изнася представления за деца в Сентрал парк в Ню Йорк.

Французинът се влюбва в изкуството на магията, когато е едва 6-годишен. Още като малък той се включва в циркова трупа, където започва с фокуси, а по-късно се занимава с жонгльорство.

Страстта на живота му обаче става ходенето по въже. Той е самоук в тази дисциплина, но само на 16-годишна става първият човек, който е успял да ходи по въже на 400 метра надЗемята.

Магията на Филип Пети е истинско доказателство, че дори невъзможните неща се случват. Той е вдъхновение за поколения наред, а историята му се превръща в сюжет за излезлият през 2015 година филм The Walk.

инфо: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.