Гигантските пукнатини в Африка вече поглъщат цели къщи, задава ли се най-страшната катастрофа на планетата?

африка

Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се случва в момента в Кения, продължава да потвърждава и най-песимистичните прогнози на изследователите за разместването на Нубийската и Сомалийската тектонска плоча.

В тази, изстрадала много, африканска държава, гигантски пукнатини се появяват една след друга в земята. В последните дни са се образували сериозни геологически аномалии. Например, такива са се появили на склоновете на хребетите Абердер и Елгейо, между които в долина живеят хиляди кенийци.

Сега те трябва или веднага да се евакуират, или, ако няма такава възможност, да продължат да живеят там в страх, че ще пропаднат в земята.

Както съобщават медиите по света, бягството на хората в този район може да се нарече дори не евакуация, а изход – дотолкова пукнатините вече са застрашаващи популацията, защото вече могат да погълнат цели села. Най-страшното е, че много от кенийците просто няма къде да отидат, но и не могат да останат там, където са сега.

Опасните пукнатини растат всеки ден, всяка нощ кенийците, които остават на заселените, засега, участъци, чуват ужасяващия грохот и пукот.

Люлеят се домове, по стените се появяват многобройни пукнатити, а по-старите постройки просто рухват.

Прогнозата на експертите е още по-страшна. Те предупреждават, че това, което се случва в момента, може да е само началото на пагубна катастрофа.

Според тях движението на такива колосални, тектонски плочи води не само до появяването на гигантски разломи, но и до събуждането на спящи и дори до появяването на нови вулкани.

А това вече реално заплашва да се превърна в световна катастрофа, последствията от която ще изпитат не само кенийците, дори не само африканците, но всички жители на планетата ни!

инфо: zajenata.bg

Вижте още:

Британски учени: Земята ще стане негодна за живот през 2200 година

10 от най-опасните места на Земята (СНИМКИ)

Теория на конспирацията! Нибиру ще убие Земята, катастрофата е неизбежна

Оръжията за масово унищожение и промените в климата – най-големите заплахи за света

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.