Доказаха: Глобалното затопляне е измама. Чака ни ледена епоха от 2020 г.

 

зима

Глобалното затопляне е измама, твърдят учени. Те подчертават,
че периоди със значителни температурни разлики са естествени явления, които се повтарят на определен период от време и зависят преди всичко от слънчевата активност. Специалистите са категорични, че човешката роля няма пряко влияние върху промените в климата и цялата тази теория е добре скалъпена измама.

Твърденията се появяват още преди 2009 г., когато са разкрити секретни документи, доказващи заговор на учени да се манипулират данни, да се изопачат статистики, на базата на които да се градят апокалиптични прогнози за бъдещето. Разбира се, с една-единствена цел – печалба на милиарди долари. И докато през 2009 г. теориите се смятат за чисто конспиративни, днес все повече учени от различни страни застават зад твърдението, че глобалното затопляне е мит, услужливо създаден в полза на големи корпорации и хитри политици. Дори списание като Nature публикува изследване, излагащо различни доказателства за манипулиране на климатични данни през последните десетилетия.

Изнесени са и доклади, показващи, че нивата на въглероден двуокис в миналото са били в пъти по-високи, отколкото са днес, и че те нямат пряка връзка с повишаването на температурите през различни периоди. Изложени са дори съмнения, че твърденията за топенето на ледниците и завишения риск от покачване на нивото на световния океан са просто страховити апокалиптични конспирации. Твърди се, че през последните двайсет години учените манипулират данни и създават мита за глобалното затопляне. Основните направления са две – от една страна, да се представи топлия климат като невиждано явление в миналото, а от друга – да се обясни това явление чрез дейността на човека и най-вече като следствие от използването на изкопаеми горива. Според привържениците на теорията, че глобалното затопляне е конспирация, няколко са подводните камъни в манипулацията на учените от Междуправителствения панел за климатичните промени. Едната е т.нар. средновековен температурен максимум. Данни, публикувани в сп. Nature, показват, че в период от няколко стотици години между VIII и XII век са били наблюдавани температури по-високи от съвременните.

Учените са категорични, че винаги са се наблюдавали по-топли периоди, последвани от по-студени и т.н. Според конспиративните теории Междуправителственият панел за климатичните промени са получили задачата да извършват реконструкция на климата от миналото благодарение на специален софтуер, на базата на който да публикуват фалшиви данни, че средновековният температурен максимум не е съществувал. Дори от Националната океанографска и метеорологична служба на САЩ изтъкват, че няма достатъчно доказателства за затопляне през Средновековието. Реално твърдение или и те следват някаква наложена политика, се питат мнозина?

Целта е да се изгради мнението, че температурата на Земята никога не се е покачвала прекалено и ръстът започва едва след индустриалния бум и следователно е пряко свързан с дейността на човека и по-конкретно със замърсяването на атмосферата с вредни емисии. А от тях всъщност се печелят милиарди. Смята се, че неслучайно в създаването на мита са замесени учени от Междуправителствения панел за климатичните промени към ООН. На базата на докладите на специалистите от тази организация се вземат множество политически решения, засягащи не само САЩ и Великобритания, но и целия свят.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.