Древните цивилизации на египтяните и траките са били свързани

египет

Древните цивилизации на траките и египтяните са свързани по мистериозен начин

Центърът на древните цивилизации се намирал на границата между Древен Египет и множеството месопотамски държави. Връзките си осъществявали предимно по вода, а по точно през Персийския залив и Червено море.

След изтичане на второто хилядолетие положението се изменя, древните държави претърпяват териториални промени и района на източното Средиземноморие става средище на културни и търговски връзки между тях. Така бил включен и района на Балканския полуостров.

Древен Египет бил антична цивилизация, която вярвала в бога Слънце и, че египетския фараон е със слънчева аура. Подобно твърдение заляга във вярата на древните траки, смятащи, че техния владетел е свързан с Слънцето.

Една от популярните практики в Средиземноморието е строежа на погребални могили, на върха на които се срещали природните сили – земя, въздух, огън и вода. Експерти намират връзка между египетските рисунки в Гиза и изкуството на траките.Такива примери могат да се открият и у нас в Долината на тракийките царе.Според много проучвания се доказва наличие на културен обем между двете цивилизации.


Вярата на древните египтяни в безсмъртието е важен момент от разбирането им за света. За тях човешкият живот бил кратък миг в сравнение с процеса на трансформация , която се извършва след смъртта и човек продължава съществуването си под друга форма.Тази идея завладява и траките.

Според учени египтолози връзката между Египет и Тракия е духовна. Свързващото ги звено се нарича Орфей. Най-известният тракиец странства и се обучава, като достига до делтата на Нил. Там се запознава с египетските мистерии и повлиян от тях след завръщането си създава свое учение, наречено орфизъм.

Траките, подобно на египтяните са притежавали изключително точни познания за Слънчевата система, планетите и тяхното движение.Египетските пирамиди са идентични с древните тракийски конструкции Мегалит край Бузовград и крайморския Белинташ.

Средата на второто хилядолетие преди Христа бележи историята на Европа с много промени.По това време траките вече са трайно обособен народ, управляван от царе-жреци, а културата и цивилизацията им била сходна с ахейската.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

ТАЕН ТУНЕЛ ОТ ВРЕМЕТО НА ТРАКИТЕ ПРЕКОСЯВА БЪЛГАРИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Снежен Барс 9 години ago
  2. Marin Karavalchev 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.