Сърцето получава по-кръгла форма в Космоса

космонавтСърцето на астронавтите губи мускулна маса от обездвижване, когато те са в космоса и се възстановява, след като се върнат на Земята, пише Science 20.

Изводите са от проучване, представено на годишната конференция на Американския колеж по кардиология във Вашингтон.

Откритието е важна стъпка в изучаването на въздействието на микрогравитацията върху сърдечната физиология при престой от 18 и повече месеца в Космоса в перспективата на космическа мисия до Марс, за която няма да има обратен билет, обясняват авторите на изследването.


Сърцето не полага големи усилия в Космоса заради обездвижването на астронавтите и това може да доведе до загуба на мускулна маса, обяснява д-р Джеймс Томас, учен от НАСА и един от главните участници в изследването. Това може да има сериозни последици след завръщането на астронавтите на Земята в дългосрочен план, макар сърдечният мускул да възвръща нормалната си форма малко след завръщането на нашата планета.

инфо: http://www.obekti.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.