Древни пирамиди в Антарктида?

пирамиди

Антерктида не винаги е била пуст континент. Това накарало някои учени да смятат, че под стотиците тонове лед се крият останки от човешко присъствие.

Според източници такива следи вече са открити – доказателства за древни пирамиди, доста по-стари от тези в Египет.

Египетските пирамиди са един от най-добрите примери за напреднали цивилизации в далечното ни минало. Но тогава какво биха означавали пирамиди в Антарктида?

98 процента от континента са във формата на лед, като на места той е дебел почти 2 километра. Това е петият най-голям континент и едно от най-студените места на планетата, като температурите стигат до -90°C. Открит е през XIX век, но въпреки това и преди се е смятало, че далеч на юг трябва да има нещо, било то и само заради симетрията.

Антарктида е покрита с лед от около 12 хиляди години. На това не се е обръщало много внимание, докато екип от европейски и американски учени не откриват три пирамиди. Едната  била близо до брега, другите две – 16 километра навътре в сушата.

Според много учени откритите пирамиди наподобявали много тези в Египет. Откритието е реално, но остава в сенките на медиите, защото признаването на подобно нещо би предизвикало доста дебати – ако пирамидите в Антарктида са истински, то това означава, че са построени преди тези в Египет.

Някои хора смятат, че пирамидите са дело на извънземни, други пък са убедени, че това са бази на военните, които се възползват от древни технологии. Има и теории, че пирамидите са дело на природата и нищо повече.

В интернет пространството има доста снимки на подобни пирамиди. Древна култура, съществувала на южния континент, би трябвало да е оставила някакви следи от съществуването си. През 2009 екип учени откриват частици полен в ледовете на Антарктида. Това навежда на мисълта, че някога там са расли палмови дървета, а това би означавало, че летните температури са достигали 21°C. През 2012 г. учени откриват над 30 вида бактерии във проби от вода от езеро Вида (Източна Антарктида).

Възможно ли е пирамидите в Антарктида да са перфектно изваяни хълмове? И дори да беше възможно, защо приличат толкова на египетските пирамиди. Единственият логичен отговор е, че са направени от хора. Преди дълго време континентът е бил населен. Доказването на тази теория би пренаписало учебниците по история.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

В АНТАРКТИДА ИМА ВХОД КЪМ ПОДЗЕМЕН СВЯТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.