В Антарктида има вход към подземен свят

антарктидаОтворът е разположен в планината. Това е добре видно от сателитните снимки. Малко по-нататък има обект, подобен на заледена летяща чиния.

Три загадки

Откритието направил Джоузеф Скипър – известен виртуален археолог от САЩ. Той обикновено „копае” Марс и Луната, имайки предвид снимките, предадени от космическите кораби и публикувани в официалните сайтове на НАСА и други космически агенции. Находките са наистина удивителни и рязко надхвърлят традиционните представи.

В колекцията на изследователя има обекти, подобни на кости и черепи от хуманоиди, а също и такива, които могат да бъдат приети за останки от цивилизованата им дейност.

Този път археологът се заинтересувал от Земята и по-специално от Антарктида. Той намерил там три странности- дупката, „чинията“ и езеро.


Марс на Земята

Антарктида не се различава много от Марс. Само дето има повече килород. Но студът е същият. На места температурата достига до минус 90 градуса по Целзий. Основната разлика е една – че в Антарктида има хора, а на Марс все още не. Но това не означава, че леденият континент е изследван по-добре от Червената планета. Загадки има и там, и тук.

Ние не знаем дали има живот на Марс. На нас не ни е известно и какво се крие под дебелия с километри слой на антарктическия лед. Дори за това, което се случва на неговата повърхност имаме само бегла представа. Удивително, но снимките на Марс с висока резолюция са повече, отколкото на Антарктида. Подробно разглеждане на детайли от нейния релеф е възможно само в тяхната ивица в близост до Земята „Куин Мери”, където са открити странните обекти. А би трябвало да се разгледат и други места, особено тези, за които отдавна се носят легенди.

Там се е криел Хитлер

Известно е, че нацистите много се интересували от Антарктида. Те провели редица експедиции и дори превзели обширна територия от Земята „Куин Мери”. Нарекли я Нова Швабия. През 1939 г. германците открили на брега поразителна площ от около 40 кв.километра без лед. Тя била със сравнително мек климат и с много незамръзнали езера. Нарекли я оазиса на Ширмахер, по името на немския пилот-първооткривател. Впоследствие там се установила съветската полярна станция ”Новолазаревска”.

Според официалната версия Третият райх поел в Антарктида, за да построят там база за охраната на свойта китобойна флота. Но има много по-интересни предположения, които трудно могат да се нарекат дори научно-фантастични.

Те са обгърнати в мистика. Ето накратко историята. В хода на една експедиция, нацистите разбрали, че вътре в Антарктида има нещо. Попаднали на обширни и топли кухини, където вероятно са били обитавани от извънземни, или от древни високоразвити цивилизации. В същото време се говорело, че Антарктида някога е била Атлантида.

В края на 30-те години от миналия век немските подводници открили таен проход в леда и попаднали вътре в тези пещери.

Според една от легендите немците построили свои градове под леда, а според друга – те се уговорили с месните обитатели и се установили в свободните жилищни съоръжения.

През 1945 година вътре в ледения континент бил доведен самият Хитлер, заедно Ева Браун. Те плавали в подводница, придружавани от многоброен ескорт – цяла ескадрила от огромни подводни кораби (8 броя), наречена „Конвой на фюрера“.

Morkadis

Той живял там до 1971 година, а според някои данни – чак до 1985 година.

Авторите на антарктическите митове разказват за „летящите чинии“ на Третия райх. Истории за тях има в много книги, филми, телевизиионни предавания и интернет. „Чиниите” – тези устройства нацистите също криели вътре под леда.

Въобще, Антарктида е странно място…

Междувременно

Континентът някога е бил зелен. Площта на Антарктида е около 14 милиона кв. километра. Почти целият континент е покрит с лед като дебелината му достига 5 км. Това, което е под него си остава загадка.

Екип учени от Китай, Япония и Великобритания, наскоро публикуваха в списание „Природа“ резултатите от своите 4-годишни проучвания. От 2004 до 2008 г., те обикаляли на мощни АТВ най-тежките района на Антарктика – над планините Гамбурцев. В резултат на това създали карта на повърхност с площ от около 900 кв. километра.
Оказало се, че някога на континента не е имало лед. Преди 34 милиона години, там е имало планини и равнини с цъфтящи поляни, както сега е в европейските Алпи.

Но нещо се е случило. Изследователите открили мястото, от който неголям ледник, намиращ се на самия връх (около 2400 м), започнал да расте. Постепенно той е обхванал цялата Антарктида. Под неговия слой са скрити няколко езера.
Мартин Зайгерт от университета в Единбург, който участвал в експедицията, е уверен, че в долините на антарктическите Алпи и досега се съхраняват замръзнали растения, дори и малки дървета. Трудно обаче ще се доберем до тях . Но все пак може да опита, например чрез сондиране.

Вижте още: 

Откриха огромни тунели под ледовете на Антарктида

инфо: http://psihobg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

5 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
  3. choveka 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. pipi 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.