Древни рисунки на загадъчни създания се появиха на Карибите

4

Древни петроглифи (праисторически изображения върху камък или скала) са започнали да анализират археолози. Уникалните находки са намерени неочаквано от туристи по време на разходката им из карибския остров Монсерат, съобщават чуждестранни издания

Причудливите наскални рисунки, изобразяващи геометрични фигури и невиждани създания, са забелязани в затънтена местност, опасана от буйна растителност.

Много от петроглифите са били покрити с растителност, но въпреки това изображенията се виждат добре. Предполага се, че те са се появили върху камъните преди около 1500 години, което веднага навява учените на мисълта, че находките са дело на тайнствена култура.

5

Най-вероятно става въпрос за така наречените араваки, подвизавали ли се по тези места още 500-280 година пр. Хр. Някои от рисунките, направени от тях, са доста мистериозни и трудно могат да се разгадаят, но при други все пак се разпознават животни и геомтрични фигури. Върху един от по-големите камъни пък сякаш е издълбан човешки лик.

И все пак археолозите държат да отбележат, че тези петроглифи съвсем не са най-старите забележителности, откривани тук. Оръдия на други цивилизации подсказват, че мястото е било завладяно още преди 2500 години. След това тук са се заселили и араваките, оставили изображенията върху скалите.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.