Дърветата с вълшебни сили

дърво

Дърветата са верни приятели на човека, откакто свят светува. С короната си те ни осигуряват дебела сянка в горещите дни, но не само в това се изчерпват техните незаменими качества.

Още древните ни предци са знаели, че тези мощни растения могат да ни защитят от зли сили, да ни помогнат да се справим с душевни терзания, за излекуват тежки заболявания и да ни насочат към най-правилно решение, когато се намираме на кръстопът.

Затова те често са се разхождали в сред тях и им доверявали тайните си. Днес съвременните хора продължават да търсят усамотение сред природата, но сякаш единствено за да избягат от шума и стреса на големия град.

Трябва да знаем обаче, че дърветата, съставящи красивите гледки, които ни зареждащ с положителни емоции, са много повече от предмети. Според някои възрастни знахари те имат вълшебни свойства, които не бива да се подценяват.

1. Бреза

За нея се вярва, че защитава от зли духове и помага за вземане на правилни решения. Предпазва от депресия и дава увереност. Ако живеете близо до бреза, сте големи късметлиии.

2. Ясен

Ясенът е дърво с безценни свойства. Смята се, че той може да ни накара да се преборим с лоши навици и зависимости. Препоръчва се много на хора, които не могат да се преборят с тютюнопушене, алкохолизъм и различни обсесии. Той калява волята и ни кара да сме по-уверени в себе си. Според някои твърдение престоят в близост до това дърво може да засили интуицията и да отключи гадателски способности.

3. Бук

Казват, че ако всеки ден посещавате бук за поне петнадесет минути, говорите му и се отнасяте нежно към него, ще се отървете от мигрена, депресия, страх, липса на тонус. Ако често страдате от главоболие, непременно опитайте този вариант за елиминиране на неразположението.

4. Кестен

Както плодовете на това дърво, така и самото то помагат за изчистване на лошата енергия. Затова и много народни лечители препоръчват винаги да носим кестен в джоба си или да го поставим в работното си пространство.

5. Дъб

Казват, че медитирането в близост до дъб прочиства съзнанието ни и ни помага да се концентрираме над наистина важните неща. Според някои поверия дъбът ни дарява и с дълголетие.

Morkadis

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Имена на дърветата и тяхното значение

10 вида дървета, които са сякаш от друга планета

Най-великолепните дървета в света

Народните поверия за растенията в двора, някои от тях носят смърт

Магическите дървета в България

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.