Евангелие разбуни духовете с думите: И рече Иисус – това е жената моя

3

Текст от IV век от н.е. разбуни духовете на научната общественост. Учени от САЩ обявиха резултатите от изследване на парче папирус с размер 4 на 8 сантиметра, на който има коптски текст (езикът на християните в Египет).

Разчетени са няколко фрагмента „Тя може да ме последва…“, „…заради това живея с нея“, „И рече Иисус: това е жената моя“. Специалистите са разшифровали още една фраза и точно тя предизвиква брожения: „Мария е достойна за това“. Според редица тълкувания вероятно става дума или за майката на Иисус Христос – Дева Мария, или за Мария Магдалена, която според някои теории е съпруга на Христос.

Текстът, появил в средите на специалистите през 2012 г., предизвика остри полемики. Една част от изследователите твърдяха, че текстът е фалшификат. Други учени застъпваха версията за оригиналността му. След анализ на мастилото и папируса специалистите от САЩ са установили категорично: Текстът, наричан и Евангелие от жена Иисусова е автентичен, пише газета.ру.

инфо: pik.bg

Вижте още: 

ИЗРАЕЛСКИ ГЕОЛОГ: ИСУС Е ИМАЛ СЪПРУГА И СИН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.