Израелски геолог: Исус е имал съпруга и син

исус

Израелският археолог доктор Айра Шимрон твърди, че е открил доказателство, което потвърждава, че Исус е има съпруга и син. Откритието е било направено в Талпиотската гробница.

Според израелския археолог тялото на Христос е лежало в тази гробница и Възкресение не е имало. Доктор Шимрон е направил редици анализи и е сигурен, че в откритата през 1980 година Талпиотска гробница, са били положени тленните останки на Исус.

Талпиотската гробница е била фамилна и според археолога в нея, освен Христос, е била погребана и съпругата му Мария Магдалена, както и синът им Юда.

Гробницата стана световно известна, след като режисьорът Джеймс Камерън засне документален филм за нея. В лентата се казваше, че в Талпиотската гробница е погребано семейството на Христос.

Доказателство за това бе надпис върху един от ковчезите или т.нар. осуарии. Разчетеният надпис гласял: Исус – син на Йосиф и Мария, което според откривателите безспорно свидетелства, че на това място е положен Месията.

Тъй като на същото място са били намерени и човешки останки, се смята, че Възкресение не е имало.

Филмът със заглавие Изгубената гробница на Исус бе излъчен по канал Дискавъри. В него водещи експерти казваха, че надписите и времето на ковчезите пряко свидетелстват, че Христос е бил семеен мъж и е имал дете.

Документалната лента на Джеймс Камерън бе отхвърлена от църквата, а някои критици обявиха откритите доказателства за подвеждащи. Едни се опират на теорията, че имената Исус, Йосиф и Мария били много разпространени през тези векове и откриването по никакъв случай не свидетелства за Исус от Новия завет.

Други пък казват, че надписът не е разчетен правилно и всъщност пише Йоан, син на Йосиф, брат на Исус.

Доктор Шимрон обаче казва, че през последните години е провеждал анализи на почвата, където е разположена гробницата, а откритието му потвърждава, че Христос е имал семейство. Скоро се очаква да бъде издаден целия научен труд на израелския археолог.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

ИМАЛ ЛИ Е ИСУС ХРИСТОС ЖЕНА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.