Единствената форма на живот, която сме създали досега, носи само разрушения

стивън

Стивън Хокинг е започнал кариерата си като обикновен млад гений. Очаквали го прекрасна научна кариера, катедра, студенти, лекции и десетки статии. После дошла зловещата новина за страшната болест и че може би не му остават повече от няколко години живот. Стивън се оказал доста упорит – на 8 януари той навърши 73 години. Почти напълно парализиран, той не спира да работи. От главата му като че ли от други светове, на монитора на компютъра се телепортират феноменални открития, книги и иронично отношение към живота. Ето някои от оригиналните му мисли.

Нямам никаква представа какво ми е личното IQ. Тези, които се интересуват от IQ, са просто неудачници.

Човекът е единственото живо същество, което знае, че го очаква смърт и единственото, което се съмнява в нейната окончателност.

Перспективата да умра рано ме накара да разбера, че животът си струва да бъде изживян.

Целта ми е много простичка – искам да разбера Вселената, защо е устроена така и защо ние сме тук.

Ние сме само развитите потомци на маймуните на малка планета в орбитата на с нищо неотличаваща се звезда. Но имаме шанс да постигнем Вселената. Това ни прави особени.

Астролозите са достатъчно умни, за да правят прогнозите си толкова мъгливи, че да подхождат на всяко развитие на събитията.

През целия си живот съм бил поразен от главните въпроси, с които се сблъскваме и съм се опитвал да намеря за тях научен отговор. Сигурно затова съм продал повече книги за физика, отколкото Мадона за секс.

Там, където има живот, има надежда.

Убеден съм, че науката и изследователската работа носят повече удоволствие от печеленето на пари.

Истинската ми мечта е да напиша такава книга, която ще се продава по лавките на летището. Но за целта вероятно издателят ще трябва да сложи на корицата гола жена.

Струва ми се, че компютърните вируси трябва да бъдат разглеждани като форма на живот. Това много говори за човешката природа. Единствената форма на живот, която сме създали досега, носи само разрушения. Ние създаваме живот по свой образ и подобие.

С увереност мога да заявя, че засега още не са ни посещавали туристи от бъдещето. (След партито за туристи от бъдещето, на което никой не дойде).

Най-големият враг на знанието не е невежеството, а илюзията, че знаеш.

Morkadis

Когато станах на 12 години, двама мои приятели се хванаха на бас за кесийка с бонбони, че от мен нищо няма да излезе. Не знам има ли победител в този спор и кой е той.

Блуждаенето из интернет е толкова безмозъчна идея, като постоянното превключване на каналите на телевизора.

Когато чуя за котката на Шрьодингер, се хващам за пистолета.

Не съм сигурен, че човешката раса ще оцелее дори още хиляда години, ако не се намери начин за излизане в Космоса. Има много сценарии как всичко живо на малката планета ще загине. Но аз съм оптимист. Ние със сигурност ще достигнем звездите.

Измежду всички системи, с които разполагаме, най-сложните са собствените ни тела.

Училищната наука често се преподава сухо и скучно. Учат децата да запомнят механично, за да издържат изпитите и тестовете, а не видят връзката на науката с околния свят.

Забелязал съм, че дори хората, които твърдят, че всичко е предначертано и с това нищо не може да се направи, се оглеждат и в двете посоки, преди да преминат улицата.

Животът щеше да е много трагичен, ако не беше толкова забавен.

Много е важно просто да не се предаваш.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

СТИВЪН ХОКИНГ Е УБЕДЕН, ЧЕ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА НАС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

2 коментара
  1. Анонимен 9 години ago
  2. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.