Езерото Байкал крие неразгадани мистерии

байкалЕзерото Байкал има способността да удължава живота на човек

Езерото Байкал от край време крие неразгадани мистерии. Според мнозина водите на най-големия сладководен басейн в света са обгърнати от тайнствени загадки, които все още не са намерили своите отговори. От хилядолетия езерото Байкал се свързва със силите на свръхестественото, а дори и с приказки за извънземни. Мнозина от местните пък са убедени, че преди хилядолетия сам Иисус Христос посетил езерото и го благословил.

Други пък са на мнение, че духът на Чингис Хан бди над местността, тъй като воинът е бил роден на най-големия остров в езерото – Ойхол. Сред най-разпространените вярвания за езерото Байкал е, че водите му притежават чудодейни свойства и са в състояние да удължат живота на човек.

Всеки смелчага, преодолял шока от ледените води и изкъпал се в езерото, ще се радва на дълъг и здрав живот, убедени са местните. От 2009 година насам пък във водите на Байкал се наблюдава необичайно мистериозно явление. По време на най-студените периоди в годината, върху леда на замръзналото езеро се образуват кръгове.

По-суеверните са убедени, че става въпрос за намеса на извънземни. Според учените обаче се случва нещо доста по-обезпокоително. А именно – от дъното на езерото Байкал се издига газ метан, който причинява течения на по-топла вода. Самото явление е причинено от глобалното затопляне.

През 1982 година пък група водолази заявяват, че при гмуркане са се сблъскали с тайнствени човекоподобни създания, които са носели сребристи костюми. И са се намирали на около 50 метра под водата. Мистерията се заплита съвсем след като трима от седмината водолази загиват мистериозно малко след изказването си, а останалите четирима преживяват тежки инциденти.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

10 ВЪЛНУВАЩИ СВЕТОВНИ МИСТЕРИИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.