Забранената любов на кралските особи и резултатите от нея!

Вероятно знаете, че в миналото за кралските особи любовта наистина не е имала граници. Кръвосмешенията са били честа практика, както и сватбите между роднини, което днес няма как да се случи.

Ето до какво са водили браковете между родственици – аномалиите на наследници на онези, посегнали към забранения плод.

1. Крал Карлос II

Резултат от кръвосмешение между членовете на известната Хабсбургска династия, за която тези отношения са били нещо нормално. Последният крал, обаче е имал заболяване, заради което почти не е можел да говори или да се храни. При него се е наблюдава твърде изпъкнала напред челюст, която е пречила на ежедневните му навици.

2. Фердинанд I

Отново потомък на кръвосмешение в Хабсбургската динасития. Ражда се с мозъчно заболяване – хидроцефалия. Въпреки това остава законен наследник на трона.

3. Хуана Кастилска

Придържаме се към Хабсбургската династия, като този път става дума на интимни отношения между двама втори братовчеди, чието дете е Хуана. Тя също става жертва на миналите традиции, защото на 16 години бива насилствено омъжена на владетеля на династията, познат като Филип Красивия. Възкачва се на трона, защото роднините ѝ умират и полудява.

По-късно разбира, че мъжът ѝ и изневерява, пробожда любовницата му в лицето, без да се замисли. След като съпругът ѝ умира, тя не го погребва, а спи до трупа му всяка вечер. Става известна като Лудата Хуана.

4. Лудвиг II

По-скоро мечтател, отколкото луд, но тогава какво са разбирали хората… Не е бил женен, но е имал роднини, женени помежду си. Хората го смятат за луд, защото се увличал по изкуството – архитектурата, музиката и живописта. Макар да става крал, той не се интересува от държавността, а посвещава времето си в строеж на замъци по подобие на онези, за които четял в приказките.

Morkadis

5. Мария I де Браганса

Лудата Мария или първата кралица на Португалия. Омъжва се за чичо си. Малко по-късно се установява, че страда от психическо разстройство. Има лекар, който я лекува, но след време се отказва от длъжността си.

6. Крал Джордж III

Потомък на кръвосмешение в Хановерската династия. Наричане е Лудия крал, заради нестабилното си психическо състояние. Истината е, че е страдал от порфирия – болест, вредяща на психиката му и водеща до халюцинации и силна агресия.

7. Кралица Виктория

Има шест дъщери и син, омъжена за принц Алберт – неин първи братовчед. Смята се, че тя поставя началото на болестта хемофилия – състояние, което се изразява в трудно кръвосъсирване. Синът ѝ е бил болен от него, 2 от дъщерите ѝ – носителки. В крайна сметка 5 от децата ѝ умират от заболяването.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Историята на 8 луди кралски величия

Най-отвратителните навици на кралските особи

Как са се извършвали ражданията в кралските семейства в миналото

Кринолинът – роклята, убила над 3000 жени

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.