Загадъчен конус засне сондата Dawn на Церера

церера

Снимката бе качена на сайта на НАСА, направена е на 19 август

Космическата сонда Dawn изпрати на земята снимка на странен конус, съобщи сайта на НАСА и публикува фотоса. Той е направен на 19 август тази година от разстояние 1400 километра. Блестящ конус, който много рязко контрастира с останалата повърхност на малката планета-джудже, разположен в южното полукълбо е привлякъл вниманието на учените. Той е с почти идеална форма, а височината му е около 6 километра.

В основата му не се забелязват отломки, които да обяснят конуса. Очаква се космическият апарат да изпрати още и по-близки снимки на загадъчния конус, преди от НАСА да публикуват специален коментар.

Това може да стане след месец, когато Dawn ще се спусне на 1100 километра от повърхността на Церера.

инфо: blitz.bg

Вижте още: 

СВЕТЛОТО ПЕТНО НА ЦЕРЕРА – ЗАГАДКА ЗА НАСА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.