Започва годината на водния тигър

pixabay.com

Според китайският календар датата на новата година варира всяка година, но винаги е между 21 януари и 19 февруари. Според китайската астрология годината на водния тигър (третият знак от китайския зодиак) започва с това новолуние на 1 февруари.

Няколко дни преди тържествата китайците почистват къщата си, за да сложат край на лошия късмет. Новата година се посреща със семейни ястия и религиозни церемонии в чест на предците. Известният „Драконов танц“ се изпълнява от група костюмирани танцьори. Този танц може да достигне няколко десетки метра! По празниците всички носят червено, защото то носи късмет и го привлича.

Легендата разправя, че за посрещането на новата година Буда поканил животните от своето царство. Дванадесет животни от китайския зодиак дошли и за да им благодари, Буда им подарява по година на всяко, през която да празнуват.

Смелост, напористост, самочувствие, оптимизъм, настойчивост и готовност за поемане на рискове и приключенски дух характеризират тигъра. Според китайската астрология елементът вода се отразява в гъвкавостта и откритостта. Елементът на водата, от своя страна, означава пречистване и ново начало. 2022 година обещава да бъде благоприятна, вълнуваща и изпълнена със събития година. Годината на тигъра също изисква много ангажираност и усилия от нас, но това се възнаграждава съответно. 2022 година предлага идеалните условия за професионални промени, насърчава и благоприятства добрите проекти. Преди всичко стремежът към успех и независимост характеризира годината на тигъра.

Тигърът обаче олицетворява и непредвидимото, неочакваното. Подобно на планетата Уран, която е отговорна за Водолей. Така че годината ще бъде вълнуваща, пълна с експлозии, катаклизми и изненади. Месеците януари, април и май изискват повишено внимание. Възможни са големи победи и големи загуби. Фокусът е върху нашите междуличностни отношения и нашето здраве. През тази година трябва да обърнем специално внимание на областите брак, любов, семейство и партньорства. Не трябва да вземаме решения сами, ако искаме да избегнем ненужни спорове. Най-добрата стратегия е да бъдете гъвкави като бамбук.

2022 година също изисква да се съсредоточим повече върху нашето здраве и благополучие. Колкото по-здрави сме в тялото, ума и душата си, толкова по-добри ще бъдат нашите човешки взаимоотношения. Годината на Тигъра ще бъде много силна година. Това ще донесе големи промени и предизвикателства. Тигровата енергия ще разстрои обществения и културен живот, но и живота на много хора. Това ще бъде година на пречистване и катаклизмични промени. Уран ще ни предизвика сериозно през следващите месеци и ще ни примами да излезем от нашата предполагаемо безопасна зона на комфорт. През следващите месеци трябва да очакваме резки промени, които ще ни представят напълно нови ситуации. Може да не е възможно да реализираме нашите проекти по начина, по който бихме искали или очакваме. Търпението ни ще бъде подложено на изпитание и в някои случаи емоциите ще се развихрят. Бъдете добри към сърцето си и не позволявайте на силните емоции да ви управляват. Спомнете си за своята вътрешна сила и практикувайте самоконтрол. Разбира се, това не е лесно упражнение в тези изпитателни времена.

Тези енергии също така укрепват чувството ни за отговорност и нашата дисциплина. Ако въпреки всички препятствия използваме Сатурновите енергии като постоянство и дисциплина и се фокусираме върху целта си, имаме най-добрия шанс да я постигнем.

С енергията на Водолея, която е наблегната през това новолуние, имаме възможност да инициираме промяна по интелигентен, изобретателен и оригинален начин. Сатурн ни призовава да поемем отговорност и да изградим безопасна и стабилна основа. Уран се разтърсва от остарели структури, които са станали твърде стари. Когато влезем в контакт с урановата енергия, животът ни може внезапно да се промени напълно. Неговите трансформиращи сили вече ни бяха показани през последните месеци от природни бедствия като вулканични изригвания, масивни наводнения и цунами.

Силата на Уран обикновено влиза в живота ни без предупреждение и обръща много неща с главата надолу. Трансформиращите сили на Уран си проправят път и ни водят все по-навътре в ерата на Водолея, която преди всичко носи умствена яснота, креативност и ново духовно познание.

източник: novini.bg

Вижте още:

3 зодии ще срещнат любовта през 2022 г.

Годишен хороскоп за 2022 година – това обещават звездите

Очакват ни две зрелищни явления в небето, които ще наблюдаваме от България през 2022 г.

Каква ще бъде 2022 година според нумерологията?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.