Засякоха мистериозни радиовълни от космоса

космос

Австралийски учени засякоха странен и много мощен радиосигнал с неизвестен произход от дълбокия космос.

Мистериозните радиовълни са уловени с помощта на 12 телескопа в Австралия, Чили, Германия, Хавай, Индия, американския щат Калифорния и на Канарските острови. Въпреки своята краткост, енергията на радиосигнала е приблизително равна на енергията на Слънцето, произведена за един ден. Поведението на радиосигнала свидетелства за взаимодействието му със силно магнитно поле, разположено в близост до източника на сигнала.

Според астрофизиците източникът на сигнала е извън пределите на Млечния път, на разстояние 5.5 милиарда светлинни години от Земята. Специалистите смятат, че сигналът не е възникнал от смъртта или от образуването на нови звезди, защото подобни събития обикновено са съпроводени от друг вид вълни.

Това не е първият случай, в който оборудване на Земята улавя подобен силен сигнал. За последните осем години са регистрирани седем подобни явления. А най-мощният и продължителен сигнал, дошъл от космоса, е наречен Wow. Той е дошъл от космоса през 1977 година.

инфо: cross.bg

Вижте още: 

СЪБИТИЯТА В КОСМОСА ПРЕЗ 2015 Г.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.