Излезе наяве най-мрачната тайна на ЦРУ

1

Ото фон Болшвинг е бил вербуван от ЦРУ

Една от най-мрачните тайни на ЦРУ излезе наяве! Оказа се, че в десетилетията след Втората световна война, ЦРУ и други американски агенции по сигурността са ангажирали най-малко 1000 нацисти като шпиони и съгледвачи по време на Студената война. Това показват наскоро открити записи и интервюта от разсекретените архиви на разузнаването, предават „New York Times“.

В разгара на Студената война през 50-те години на миналия век шефовете на разузнавателните служби като Алън Далс от ЦРУ и Джей Едгар Хувър от Федералното бюро за разследване (ФБР), ангажирали някогaшните нацисти от всички категории като тайни, анти-съветски шпиони.

Доказателствата за връзката на американското правителство с нацистки шпиони са започнали да се появяват на бял свят още през 70 -те години. Над хилядите записи от разсекретените документи, заедно с интервюта на множество настоящи и бивши правителствени служители, показват, че включването на нацистите от страна на правителството е било много по-дълбоко, отколкото се е смятало.


През 80-те години на миналия век става ясно, че на територията на САЩ живеят цели 16 нацисти, заподозрени за някои от най-големите зверства по време на Втората Световна война. Те обаче населявали страната необезпокоявани от властите, тъй като всъщност им съдействали като разузнавачи.

Ричард Брайтмен, професор от Американския университет, изучаващ Холокоста, разкрива, че основен мотив за вербуването на нацисти от страна на ЦРУ е огромният страх от комунистите. Заради това били ангажирани някои от най-висшестоящите нацисти, сред които Ото фон Болшвинг – главен помощник на Адолф Айхман, създателят на антиеврейският план „окончателно решение“.

Болвшинг дори получил американско гражданство, благодарение на „заслугите“ си към разузнаването на САЩ.

инфо: razkritia.com

Вижте още: 

СЕКРЕТНИТЕ ОПИТИ НА ЦРУ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.