Изоставената Пилешка църква – едно от най-странните места на планетата

Снимка: pochivka.blitz.bg

Човек много рядко слага думите „пиле“ и „църква“ в едно изречение. Но когато това се случи, със сигурност нещата стават много странни.

На индонезийския остров Ява има една изоставена постройка, която прилича на пиле. Местните я наричат „Гережа Аям“. Името се превежда като Пилешката църква, въпреки че сградата никога не е планирана да изглежда като пиле, съощава “Vacations&Travel”.

През 1988 г. Даниел Аламсджа получил съобщение под формата на божествена просветление. Във видението му било казано да построи молитвен дом за всички религи. Там той видял и сграда, оформена като гигантски гълъб, който стои на върха на планина.

След известно време Аламсджа се разхождал в джунглата на Магеланг. Той видял хълма Букит Рема и го разпознал като планината от видението си. След седмица той купил 4 декара земя на върха и предприел нужните стъпки да получи разрешение за строеж.

Снимка: pochivka.blitz.bg

Тъй като нямал много пари, Аламсджа се спазарил с местните феврмери да купи земята за 2 млн. индонезийски рупии, коити изплатил на вноски за четири години.

Близо десетилетие Аламсджа, който работил на пълно работно време като мениджър на проекти, прекарвал всеки свободен ден на строежа на молитвения дом с формата на гълъб.

Снимка: pochivka.blitz.bg

Само че когато основната постройка била завършена, изглеждала повече като домашна кокошка, а не като грациозен гълъб. Резултатът бил повече от незадоволителен.

В този момент Аламсджа вече бил свършил парите и търпението. Той изоставил незавършената творба в джунглата.

През следващите 15 години сградата станала известна сред туристите, които посещавали най-големия будистки храм в света – Боробудур, който се намира само на няколко километра. Пилешката църква бързо си спечелила собствена слава и любопитните пътешественици започнали да идват специално за нея.

Снимка: pochivka.blitz.bg

Днес лъскави плочки и изрисувани като облаци тавани украсяват „Гережа Аям“. Сцени от индонезийската митология са изобразени по стените и в 12-те молитвени стаи, които се намират вътре.

Ранобудните пътешественици могат да наблюдават изгрева от короната на пилето, която служи за наблюдателна площадка. В задния край на птицата има дори кафене. Препоръчва се да пробвате яйцата.

Morkadis

източник: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Ключове за чудо: Истанбулска църква изпълнява желания, идват от цял свят

Мистериозна икона във видинска църква – Исус, изобразен в космически кораб

Защо не бива да палите свещта в църквата от чужди свещи?

Св. Петка казва на Ванга къде да е Бялата църква в Рупите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.