Изхвърлете ги веднага! Тези уж невинни предмети от бита застрашават сериозно здравето

2

В ежедневието си използваме какви ли не продукти, като козметика, почистващи препарати и много други. Но голяма част от тях въпреки че смятаме, че са създадени с грижа за здравето и красотата, всъщност носят и известни рискове за здравето. Ето някои от тях:

Антибактериалните сапуни и дезинфектиращите гелове за ръце

Почти всеки носи в себе си подобен гел за почистване на ръце или в дома, офиса, има диспенсър сантибактериален сапун. Истината е, че тези продукти елиминират много бактерии и микроби, но те нямат ефект върху много други микроорганизми и вируси, които ни разболяват.

В някои проучвания се споменава, че в антибактериалните сапуни се съдържа компонент наречен триклозан, който има редица неблагоприятни последици за здравето, включително създаване на резистентност към антибиотици и ендокринни смущения.

Антиперспиранти
И тях почти всеки ги използва, за да намали нежеланото изпотяване. Тези продукти умишлено спират телата ни да правят това, което по природа им е дадено – да се потят и чрез потта да отделят токсин и от организма. Но антиперспирантите съдържат много вредни химикали, които през кожата навлизат директно в кръвта.

Памучни тампони
Как почиствате ушите си ? Вероятно ползвате спрей за уши или памучни тампони. Но оказва се, че памучните тампони не са толкова здравословни, защото ако премахват някаква част от ушната кал, останалата я вкарват навътре в ушния канал.

Продукти за почистване
Някои от ежедневните почистващи продукти съдържат много токсични съставки. За съжаление много хора не са наясно с това. Има много нетоксични алтернативи, които също имат добър почистващ ефект.

Гъба за баня
Гъбите за баня са една добра среда за развитието на бактерии. За да избегнем този проблем е много важно да ги изсушаваме добре, да ги сменяме често, а най-добре да използваме такива, които са направени от естествени материали.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.