Има чувство, обратно на дежавю – жамевю! Какво е това усещане и дали ви е познато?

дежа вю

Усещането за дежавю е познато на всеки човек. Това е чувството, че нещо, което ни се случва в момента, вече сме го преживели, предава Мениджър Нюз.

Има обаче и обратното чувство – жамевю. Това е, когато се намираме в напълно позната среда, заобиколени от хора, които добре познаваме, но изведнъж получаваме усещането, че всичко ни е напълно ново и непознато, че никога преди не сме били на това място, че за първи път попадаме в тази ситуация, че за първи път виждаме хората около нас.

Има различни видове жамевю. Например, когато не разпознаваме написани думи или чути фрази – като че ли това е непознат език и не разбираме, какво означава. Или наблюдаваме пейзажа пред нас и в миг го забравяме макар и да не сме прекъснали зрителния контакт.

инфо: manager.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.