Индийче живее с 8-килограмови ръце

ръцеОсемгодишно момченце от Индия шашна лекарската гилдия в родината си със странното състояние, в което се намира. Детето расте с гигантски ръце, които са големи почти колкото торса му.

Всеки един от горните крайници на Калиим тежи по 8 килограма и е с размер от около 33 сантиметра от основата на дланта до края на средния пръст.

Заради необяснимата аномалия детето не е в състояние да върши много от основните всекидневни задачи. Огромен проблем за Калиим е връзването на връзките на обувките, предизвикателство е и храненето заради държането на приборите. За да хване чаша, той си служи само с два пръста. За момчето е трудно се облече сам, да си закопчае ризата и да си вдигне панталоните.

Заради странния си вид и своята непохватност Калиим е бил жертва на тормоз и е отбягван през по-голямата част от живота си.

„Аз не ходя на училище, защото учителите казват, че другите деца се плашат от ръцете ми. Много от тях ми се подиграваха заради моята деформация. Често казваха – хайде да набием момчето с гигантските ръце”, припомня си с мъка Калиим. Някои от тях всъщност още ме бият или ме преследват, допълва детето.

Момчето се страхува от евентуална лекарска намеса и трудното лечение на неговата аномалия. Калиим не иска да го режат и поставят под упойка, което допълнително усложнява състоянието му.

Досега родителите му, които печелят по едва 18 евро на месец, са се опитали безрезултатно да открият лек за невръстния си син. Двадесет и седемгодишната му майка Халиима разказва, че е знаела още от раждането за аномалията на момчето, но е напълно безпомощна да му помогне.

Още от люлката ръцете и пръстите на Калиим са били големи и дълги, но в началото поне юмруците му са били по-нормални на размер. С течение на времето и те станали гигантски, докато останалите части на ръката му също нараствали неимоверно.

Лекарите също са объркани от аномалията на момчето. Д-р Ратан изтъква, че досега не се е натъквал на толкова странен и рядък случай, който не се упоменава в никаква специализирана литература. До момента на момчето са направени генетични тестове за установяване на произхода на деформацията, но резултатите не водят до категорично заключение.

Най-вероятно детето страда от лимфамгиом – доброкачествен тумор, оформил се още при вътреутробното развитие или от хаматорма – друга доброкачествена малформация на тъканите. И двете заболявания са лечими.

С изключение на ръцете всички други органи и части от тялото на детето са развити добре и работят нормално. Бързият растеж на крайниците обаче може да създаде сериозни проблеми за сърдечносъдовата система, които да скъсят живота на Калиим.

инфо: http://novinar.bg/

Вижте още: 

ИНДИЙСКИ ТИЙНЕЙДЖЪР ИЗГЛЕЖДА КАТО СТАРЕЦ 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.