Индоевропейските езици възникнали в черноморските степи

1

Индоевропейските езици – „от английския до гръцкия и хинди“, са възникнали преди около 6500 година в черноморските и прикаспийски степи на територията на днешна Русия и съседните страни, предаде БГНЕС.

Според съобщение на Лингвистичното общество на Америка, ново потвърждение за това са получили специалисти от Калифорнийския университет в Бъркли.


Според съобщение за пресата, проучването, на базата на повече от 150 езика, подкрепя т.нар „степна“ или „Курганска“ хипотеза, според която разпространението на индоевропейските езици е станало в периода от 4500 до 3500 г. пр.н.е., успоредно с развитието на животновъдството.

Пояснява се, че алтернативната Анадолска хипотеза отнася този процес към много по-ранен период /7500-6000 г. пр.Хр./ и към други места на територията на съвременна Турция.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още:

БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ-ДРЕВНИЯТ НАРОД В ЕВРОПА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. telepatin@abv.bg 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.