Интересните ритуали, с които Латинска Америка посреща Нова година

нг 1В Латинска Америка в новогодишната нощ се спазват най-разнородни традиции и ритуали, предаде Франс прес.

В Мексико е важно да се измие прага на дома. В Куба се изхвърля вода през прозорците, за да се отмият лошите неща през изминалата година. В Уругвай се прави същото, а някои жители дори метат и подреждат домовете си в новогодишната нощ, за да се отърват от негативната енергия.

В Колумбия се слагат картофи под леглото на 31 декември. Обикновено те са три. Единият е обелен, другият обелен наполовина, а третият недокоснат. Ако се падне обеленият, годината ще е трудна, ако се падне недокоснатият годината ще е добра.

В Перу за Нова година цветята, очилата, тениските, бельото трябва да са жълти – цвят, асоцииран с радостта и приятелството.

В АржентинаБразилия и Уругвай цветът на бельото за новогодишната нощ трябва да е розов за повече късмет в любовта. В Колумбия бельото трябва да е червено, за да има повече страст през Новата година.

В Колумбия на Нова година хората си взимат и хубава баня, за да отмият проблемите от старата година.

В много латиноамерикански страни на Нова година се ядат дванайсет гроздови зърна, по шест бели и шест тъмни, докато часовникът отмерва 12 удара.

В много страни в джобовете на Нова година се слага леща за късмет. В стаите на домовете се окачват китайски дрънкулки, вързани на червен конец. Мнозина латиноамериканци за късмет пъхат пари в обувките си за Нова година. На много места хората обикалят квартала си с куфар в ръка, за да са сигурни, че през Новата година ще пътуват.

инфо: БТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.