Интровертите – най-верните партньори

Интровертите са странна порода хора. Някои ги намират за истински темерути, други знаят, че носят у себе си скрити качества.

Интровертите са тихи, сдържани, премислят внимателно действията си и са сравнително слабо ангажирани в социални връзки. При възникване на конфликт или критична ситуация те са склонни да търсят причините в себе си и често анализират собствените си действия и постъпки.

Трудно се печели доверието на такъв човек, но затова пък, спечелите ли го веднъж, ще имате верен приятел или спътник в живота си завинаги.

Ето защо връзката с интроверт има всички шансове да бъде дълготрайна и здрава.

Ако бъдете търпеливи,интровертът постепенно ще се разкрие пред вас. Не го пришпорвайте, не се опитвайте да нахлуете непоканени в личното му пространство. Оставете времето да свърши цялата работа, а вие просто бъдете до него, показвайте му, че ви интересува, че може да ви се довери. Интровертите често са хора, които не се чувстват сигурни в пътя, който избират, в решенията си, затова ще отнеме време, докато го убедите, че е в безопасност с вас. Всички усилия обаче ще бъдат възнаградени. Веднъж почувства ли ви близки, ще отвори сърцето си за вас. Тогава можете да очаквате, че ще градите една стабилна и здрава връзка.

Ако сте готови за сериозна връзка,то най-вероятно ще получите такава. Е, не веднага, разбира се. Но все пак имайте предвид, че интровертът рядко залага на повърхностни отношения и мимолетни връзки. Подобен тип отношение към живота не му носи удоволствие, нито сигурност. Интровертите предпочитат да влагат енергия и усилия там, където си заслужава. Затова ще трябва да го убедите, че си заслужавате. Не очаквайте от него дребни и безсъдържателни разговори, а търсене на смисъл във всичко. Интровертът ще очаква и същата отдаденост от вас – да споделяте моментите заедно, да гледате в една посока напред, да сте готови да изградите любов и взаимно доверие.

Ако уважавате личното му пространство,ще постигнете идеалния баланс в отношенията си. Интровертът има нужда да остава насаме със себе си и своите мисли, да анализира, да се връща назад, да разсъждава над ситуации, случки и житейски проблеми. С времето ще се научите, че това не означава предателство. А когато не го притискате, може би ще започне да споделя тези свои мисли с вас, просто му дайте време. Интровертите не искат да загубят собствената си идентичност и да бъдат просто отражение на половинката си в една връзка. И това е добре. Защото с времето ще се научите както да бъдете едно цяло, така и да цените индивидуалността у другия, за да укрепите любовта си.

източник: obekti.bg

Вижте още:

15 сигнала, че си интроверт с високо-функционална тревожност

Добри лидери ли са интровертите?

Да, с годините ставаме все по-интровертни

10 предимства на интровертите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.