Интуицията – загубена по пътя на еволюцията

ключ интуиция

Всеки човек ли притежава т.нар. „шесто чувство“? В какво се състои това умение и може ли да се развива?

ИНТУИЦИЯ – ЩО Е ТО?

Учени и езотерици смятат, че интуицията е скрито чувство, което човекът частично или напълно е изгубил в процеса на еволюцията. То става излишно, защото живеем в свят, който напълно се контролира от разума. Постиженията на научно-техническия процес ни позволяват да живеем комфортно и да не се страхуваме за живота си.

На далечните ни предци са били нужни остър слух и зрение, за да усетят навреме опасността. Умението да се наблюдава природата и да се правят съответните изводи, е един от главните критерии на естествения подбор. Тези, които не умеят да четат тайните знаци на заобикалящия свят и да усещат опасността отдалеч, загиват.

С времето необходимостта на средностатистическия човек от „шесто чувство“ изчезва. Колкото по-силен във всяко отношение става човекът, толкова повече технически средства за защита от враждебния свят се появяват у него и по-малко му се налага да прибягва до интуицията си. Сега тази дарба в съвършенство владеят малцина….

Всъщност според учените

ВСИЧКИ СЕ РАЖДАМЕ С ТОВА УМЕНИЕ

Но едни го развиват и му се доверяват, други го губят през живота си. Хората с добре развита интуиция най-често се отличават с изтънчена душевна организация. Но не бива да ги определяме като истерични или мнителни. Обратно, те отлично владеят емоциите си: умението да се вслушват във „вътрешния глас“, концентрация и постоянно самоусъвършенстване – така може да се охарактеризират хората с развита интуиция.

Напълно възможно е да се научим

ДА СЛУШАМЕ ШЕСТОТО СИ ЧУВСТВО И ДА ГО РАЗВИВАМЕ

Но логиката и разумът не помагат. Обратно, колкото повече личността се опитва да подчини живота и действията си на логиката, толкова по-малка е вероятността нейният „вътрешен глас“ да се прояви. Разумът потиска интуицията, а логиката е безпощадна и не оставя никакви шансове за разкриване на вътрешния потенциал.

Ако човек отрича духовната и нематериална съставка на света, той не може да развие интуицията си. Но на такива хора това не им е и нужно. Еволюцията отново поставя всичко по местата. Едни в живота си са водени изключително от материалните си интереси, други се стараят да разберат висшите светове, да разкрият нови знания.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

5 лесни техники за следване на интуицията

Интуицията и измамата не вървят ръка за ръка

Интуицията – това винаги е първата мисъл!

Интуицията или нещото, което витае във въздуха

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.