Интуицията или нещото, което витае във въздуха

телепатия

Специалистите са убедени, че в механизмите на развитие на интуитивността няма никаква мистика – те са плод само и единствено на ума и на неговите способности и режим на действие.

Учените определят няколко фази на този процес:

1. Незабележима вътрешна преработка на информацията. Човекът я получава от подсъзнанието като готов резултат. Изглежда, че това е “озарение”, а в действителност това е продукт на супербързата аналитична работа на мозъка. Така понякога се раждат научните открития – например таблицата на Менделеев.

2. Сигнали от вътрешните органи. Често те идват в съня. Подсъзнанието провежда като че ли “нощно обхождане” на вътрешните органи, приемайки от тях незабележимите през деня оплаквания. На съзнателно ниво те се трансформират в образни сънища. Така човек може да “предскаже” своята нова болест.

3. Задълбочена психическа връзка с близки хора и улавяне на биовълни от тях. Това чувстват близнаците или майките, когато с детето им може да се случи нещо лошо. Но интуиция от този род може да се прояви като правило по време на силни емоционални сътресения (война, катастрофа и т.н.). Влюбените двойки също като че ли се настройват на една и съща емоционална вълна, което позволява да се предчувстват мислите и желанията на другия.

4. Възприемчивостта на човека към някакви квантови или електромагнитни колебания, които възникват преди да се е случило събитието, но които като че ли се “готвят”. Това става по същия принцип като при животните, които предчувстват земетресение, ураган или друго природно бедствие. Неслучайно ние понякога казваме: “нещо витае във въздуха…”.

Повечето хора, погледнато в този план, са “дебелокожи” и не улавят сигнали за тревога или радост, а изпитват само смътно чувство. Хората със силна интуиция имат изострена реакция. Някои се раждат такива, а при някои мозъкът се настройва на такъв интуитивен “регистър” след тежко сътресение – шок, черепно-мозъчна травма, клинична смърт.

Т.е. интуицията е хипернаблюдателност с бърз анализ и възприемане на незабележимите за останалите вълни и колебания.

Вътрешният глас срещу болестите и неприятностите
Американският психолог Марша Емери няколко години е наблюдавала хора с повишена интуитивност. Тя определя, че те:

– 5 пъти по-рядко попадат в някаква авария,
– 7 пъти по-рядко получават травми,
– 2 пъти по-рядко страдат от сърдечно-съдови заболявания,
– 5 пъти по-рядко получават внезапни инфаркти на нервна почва (те се по-готови за реалния ход на събитията и не го възприемат като гръм сред ясно небе),
– 3 пъти по-рядко страдат от невроза (просто по-малко се паникьосват благодарение на интуитивното си предчувствие),
– 2 пъти по-рядко получават хранителни натравяния и хващат заразни болести, грип и полови инфекции.

Американците са провели любопитен експеримент с видеокамери. Пред 20 души са поставени парчета торта, много от които са изглеждали красиво, но са били развалени. Болшинството от хората са взимали от тортата както дойде: които са по-близо до тях, които са с крем, с ягодка и т.н. Само двама, които първоначално са си избрали развалени парчета са ги върнали обратно и са взели други с обяснението, че са почувствали опасение и са усетили, че трябва да вземат други.

Цифрата
3% от хората притежават силно развита интуиция и съзнателно се вслушват в нея.
20% се вслушват във вътрешния си глас от време на време.

Фактът
Учените от Американския Център за изследване на съзнанието са установили, че най-добре развита интуиция имат музикантите, художниците, писателите и актьорите.

При някои хора тази способност се проявява само в определени периоди от живота, а после изчезва, например при майките с малки деца и влюбените двойки.

инфо: way.bg

Вижте още: 

КАК ДА ОВЛАДЕЕМ СИЛАТА НА ПОДСЪЗНАНИЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.