Историята на унгарския сериен убиец „вампир“

2

Как и защо Бела Кис убива 23 жени и един мъж и източва кръвта им

Много серийни убийци обезобразяват или разчленяват телата на жертвите си, но малко от тях предприемат толкова ужасяващи действия, колкото Бела Кис.

Няма информация за детството и семейството на Бела Кис

Известно е обаче, че едва на 23 г. Кис вече имал успешен малък бизнес и къща под наем в унгарския град Чинкота, близо до Будапеща. По онова време хората го познавали като джентълмен и уважаван ерген, който редовно организира пищни приеми и партита.

Русата му коса, добрата височина и красивите му черти го правели привлекателен за много от съгражданките му. Така някъде през 1903 г. той решава да се възползва от чара си.

Бела Кис започва да пуска обяви във вестниците, в които под псевдоним Хофман, внезапно овдовял мъж, отчаяно си търси жена. Методът се оказва успешен и „Хофман“ не само, че осъществявал кореспонденция с най-различни жени, но и ги убеждавал да му дават пари и ценности.

3

Част от металните бидони, в които убиецът е държал телата.

През 1912 г. Кис се жени за с 15 г. по-младата от него Мари

Съвсем скоро след това обаче тя започва афера с млад художник на име Бикари. Двамата изчезват безследно същата година, превръщайки се в първите в списъка с жертви на Кис.

След като удушава Мари и Бикари и ги разчиства от пътя си, той отново започва да си кореспондира със самотни жени. Разликата този път е, че след като взимал парите им, той ги канел в дома си, където ги обесвал или удушавал с голи ръце.

Искал да запази телата на жертвите си и за тази цел ги държал в големи стоманени бидони, пълни с метанол. Фактът, че освен това източвал кръвта им до капчица, от друга страна му спечелва прозвището Вампира от Чинкота.

Никое от убийствата на Вампира не излиза наяве години наред

През 1914 г. Кис получава повиквателно от Австро-унгарската армия да участва в Първата световна война. Той оставя дома си и наема възрастен иконом, който да го поддържа докато го няма.

Две години след заминаването му се разпространяват убедителни слухове, че е убит на фронта. Хазяинът на дома решава да разчисти нещата на предполагаемия покойник и да даде мястото на нов наемател.

4
Morkadis

Къщата на Бела Кис, вляво.

Точно тогава хазяинът се натъква на металните бидони, в които за негов ужас има не какво да е, а разлагащи се тела. Когато полицията отваря всички бидони открива общо 24 тела в течност.

По-късно същата година властите почти успяват да заловят Кис докато се възстановявал от раните си в болница в Сърбия, но той успява да избяга преди да дойдат за него.

В следващите години редица сигнали на очевидци проследяват Вампира до Румъния, Турция и Франция. Последно е видян през 1932 г. в Ню Йорк, където работел като портиер.

Съдбата му след това остава неясна, както и отговорът на въпроса – убивал ли е още.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Кати Будин и преобразяването й от убиец в преподавател в престижен университет

Неразказаната история на най-свирепия убиец, живял някога

Зловещата история на първия сериен убиец в България – жестокия Сократ Киршвенг

30 трупа в двора на клоун убиец – първообраз на „То“ на Стивън Кинг

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.