Неразказаната история на най-свирепия убиец, живял някога

5

Карл Панцрам е сочен за най-злия и свиреп убиец в историята. Той е обесен на 5 септември 1930 година, но смъртта му така и не успява да донесе успокоение на всички семейства, които той е успял да почерни със злините си.

Сериен изнасилвач, отнел живота на десетки малки момчета, безмилостен побойник и крадец – това са само една малка част от определенията, с които да се опише жестоката натура на този безмилостен и безкрайно опасен мъж.

Но историята на най-злия, човек, който бил съден в началото на XX век, има две страни и както твърди психологията, ако някой насилва, самият той е бил насилван.

Това става ясно от записките на самия Карл Панцрам, които предал на един от неговите пазачи – Хенри Лесър. Преди да изпълнят смъртната му присъда, той пожелал да разкаже историята си на света.

Върху празните листове той описва ужасяващо детство, който го превръща в изнасилвач и убиец. Панцрам е роден в бедно семейство в Минесота, а по-големите му братя непрекъснато го биели и унижавали.

Тормозеният Карл се принуждава да тръгне по пътя на братята си и заедно започват да крадат.

На 11-годишна възраст той е заловен за кражба с взлом и го изпращат в поправителното училище в град Ред Уинг за две години. Там е всекидневно изнасилван от надзирателите си и пребиван с кожени камшици и дървени пръчки.

Бях роден в семейство на крадци и лъжци, но в поправителното училище станах наистина зъл, пише той.

На 13 години напуска Ред Уинг и се връща в родната Минесота, където са първите му палежи. Споделя, че редовно си фантазирал как ще отмъсти са мъчителите си.

Година по-късно е изключен от училище, след като отвърнал на учител, който го биел. Така решава да напусне завинаги родния си дом и да се скита из страната.

Докато пътува с товарните влакове от град на град, Карл е изнасилен от четирима скитници.

Плаках, молех ги за милост, но нищо, което казвах, не можеше да ги разубеди, казва той в записките си.

След премеждието е арестуван за кражба с взлом и отново влиза в поправително училище, този път за една година. Там се запознава с Джими Бенсън. Двамата успява да избягат от поправителното училище, крадейки оръжия и запалвайки местната църква преди това.

Панцрам променя името си Джеферсън Болдуин и постъпва в армията, но се оказва, че не е лесно да се поддаде на военна дисциплина. Решава да избяга, но е заловен и изправен пред Федерален съд. Осъден е на каторга за 3 години.

Morkadis

През 1910 година е освободен и е решен никога повече да не се връща в затвора, но това се случва 20 години по-късно и този с много по-тежки обвинения.

Приема ново име Джеферсън Дейвис и първото му престъпление е отново кражба с взлом. След това наема яхтата Акиска, на която имало 10 моряка. Убива ги един след друг и хвърля телата им в морето.

Изумителното е, че през цялото време, докато върши своите престъпления, Панцрам е подозиран от местни жители, но така и никога не е хванат заради убийство. За всяко от престъпленията му се разбира от неговите самопризнания.

През 1923 година Панцрам започва да изнасилва и убива момчета между 11 и 13-годишна възраст. Заловен е 5 години по-късно във Вашингтон и вече уморен от живота, решава да разкаже за всичките си престъпления.

Не съм се направил аз такъв. Другите ме създадоха, са последните думи в неговите самопризнания, преди да го обесят.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.