Исус Христос е най-значимата личност на всички времена

исус

Исус Христос беше определен за най-значимия човек в историята, следван от Наполеон и Шекспир.

Въз основа на въздействието върху мнението, което хората са имали през годините и как това се е отразило в страниците им в Уикипедия, двама компютърни специалисти изготвили класацията на най-значимите личности в човешката история.

Професор Стивън Скиена и Чарлз Уард използвали количествен анализ, за да подредят над хиляда исторически фигури и видни хора – от Елвис до Бетовен, Сталин и кралица Виктория. Пророкът Мохамед е класиран на четвърто място. Лидерите на империи са силно представени в класацията като Наполеон заема второ място, а Александър Велики е на девета позиция.

Учителят на Александър и основател на западната философия Аристотел е поставен на осмо място. В класацията попадат още трима американски президенти, двама от които са бащите основатели на САЩ, Джордж Вашингтон и Томас Джеферсън. Те заемат съответно шесто и десето място, предаде БГНЕС.

Но въпреки неоспоримото си значение в историята и двамата отстъпват пред Ейбрахам Линкълн, който е на пето място. Единственият британец в топ десет е великият драматург Уилям Шекспир под номер три.

В класацията попада и нацисткият диктатор Адолф Хитлер, който заема седмо място. В нея няма нито една жена и авторите й обясняват, че това е резултат от вековете на неравенство между двата пола. Поради това влиянието на видните дами не е толкова голямо.

В книгата „Кой е по-голям? Какво е истинското място на историческите фигури“ проф. Скиена и Чарлз Уард сравняват класацията си със системата на Гугъл за класиране на интернет страниците при търсене.

Събирайки милиони мнения на известни и неизвестни хора в историята те изчислили доколко успешно се е разпространила с времето идеята на видната личност в обществото.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

ИЗРАЕЛСКИ ГЕОЛОГ: ИСУС Е ИМАЛ СЪПРУГА И СИН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.