Каква е тайната на щастието на самотните хора

самота

Психолози от университета на Окланд в Нова Зеландия са разкрили тайната на щастието и благополучието на самотните хора. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Society for Personality and Social Psychology.

Както и щастливите двойки, самотните хора са удовлетворени от своя живот, ако те уверено избягват всячески конфликти във взаимоотношенията със своите колеги, роднини и партньори.

Освен това респондентите, стараещи се да избягват конфликти, при встъпване в брак демонстрират същата висока степен на удовлетвореност от своя живот.

От друга страна, самотните хора, които не толкова упорито избягват конфликтни ситуации, се оказват по-нещастни от тези, които имат отношения.

Както отбелязват изследователите, по-рано учените смятаха, че самотните хора като цяло са по-нещастни от обвързаните. Новото изследване показало, че това невинаги е така.

Като възможни причини за появата на щастливи самотници учените назовават отсъствието на стресови ситуации, които вероятно имат място при обвързаните.

Психолозите отбелязват, че в съвременното западно общество расте броят на самотните хора. Например днес в САЩ се наброяват 128 милиона пълнолетни самотници, което е 51% от зрялото население, допълва Lenta.ru.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

8 НЕЩА, ОТ КОИТО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЩАСТИЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.