Каква карма си създава този, който изневерява на партньора?

pixabay.com

Каква карма създава изневярата? Прелюбодеянието е едно от най-болезнените преживявания, пред които се изправя измамения партньор.

Човекът, на когото са изневерили най-често се сблъсква със загуба на самочувствие, разочарование, разбито сърце, тъга и емоционална несигурност. Изневярата е част от токсичните взаимоотношения и е причина за раздяла.

Каква карма създава изневярата?

Няма съмнение, че се създава лоша карма по този начин, но не под формата, която си представяте. Повечето си мислят, че това, което са причинили на другите, ще се върне в същата форма (може би дори утроена). В този случай това би означавало: този, който мами, ще бъде измамен. Това обаче е погрешно схващане.

Лаклън Браун, автор и съосновател на “HackSpirit”, която е специализирала в личното развитие и подобряването на взаимоотношенията, казва: “Кармата е просто енергия. Енергия са нашите мисли, намерения и действия. Енергията, която създаваме сега, ще ни засегне в бъдеще.”

Ако приемем за факт, че кармата е просто енергията, която създаваме, следващият логичен въпрос е: “Каква енергия създават тези, които мамят”?

Има четири промени в енергията:

  • предателство на доверие
  • отричане и омаловажаване на любовта
  • чувство за безполезност в човека, на когото сте изневерили
  • гняв, тъга и отчаяние

Тези емоционални състояния създават неблагоприятна енергия – изневярата създава карма на вътрешно разочарование и предателство. Човек, който изневерява, създава недоверие – както в другите хора, така и в себе си, въпреки че мнозина не го осъзнават.

Авторът Барбара О’Брайън обяснява: “Кармата е действие, а не резултат. Бъдещето не е издълбано върху камък. Винаги можете да промените посоката на живота си, като промените своите мисли, намерения и действия и скъсате със саморазрушителните модели. Когато изневерявате на другите, вие изграждате къща на своя живот върху нестабилни основи. Очаквайте енергиен бумеранг под формата на неприемане в много кръгове, ситуации и нагласи. Загубата на самочувствие ще боли най-много.”

Въпреки че кармата може да не е видима отвън, човек, който изневерява, може да се сблъска с лоши емоции. Има една стара поговорка, която гласи: “Който прави лоши неща на другите, прави ги на себе си”.

Човекът, който изневерява, ще се изправи пред истината, че е загубил нещо ценно и важно чрез измяната, ще почувства самота и ще съжалява за случилото се. Може би не днес, може би не утре, но кармата пристига в точното време.

Поискайте прошка, дори и да знаете, че вече не можете да бъдете заедно с този човек. Прошката не само освобождава от лошата карма, но и помага да се разтоварят емоционално и двамата партньори, да изоставят миналото, да научат уроците си и да преминат към нов живот.

източник: bukvarche.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.