Какви магически свойства притежават цветовете

цветове

Още в много стари времена някои общности са имали специално отношение към цветовете. Вярвали са, че притежават магически свойства, чрез които лекуват човешкото тяло и душа, сбъдват желания и ни правят по-щастливи.

Днес малцина се сещат за тайнствените способности на цветовете. Повечето от нас избират и комбинират цветове в зависимост от своя вкус, модните тенденции и разбиранията си за стил. Добре е обаче все пак да знаем какви са необикновени сили имат багрите според нашите предци.

Затова ви предлагаме да разгледате галерията ни, където сме подбрали за вас любопитни факти за най-популярните цветове. Вижте техните свойства и се възползвайте от тях, за да сбъднете своите желания.

И не забравяйте, че за се докоснете до магията на дадена багра, не е нужно да се обграждате с нея навсякъде, а просто по-често да я съзерцавате.

1. Жълто

Жълтият цвят може да подобри настроението ви. Препоръчва се, в случай че често страдате от депресия, тъга и безпокойство. Ще ви направи по-трудолюбиви, целенасочени. Ще ви донесе успехи в ученето и на работното място.

2. Зелено

Зеленият цвят ще ви помогне да си възвърнете нещо, от което сте се отказали или сте изгубили в миналото. Ще ви направи по-спокойни, мъдри, енергични. Ще ви подтикне да вземате по-добри решения в личния и професионалния живот.

3. Кафяво

Ще ви донесе уют, топлина и комфорт. Ще ви помогне да изгладите отношенията си с роднини и приятели.

4. Синьо

Ако често се тревожите за дреболии, този цвят ще отрезви мисълта ви. Ще ви помогне по-лесно да приемате промените и да се изявявате на публични места спокойно.

5. Оранжево

Допринася за по-доброто ви настроение, възвръща вярата ви в живота и ви прави по-комуникативни. Ако трудно общувате с хората, често страдате от любовни терзания и не можете да започнете работа, това е вашият цвят.

Morkadis

6. Златисто

Прави ви по-обрани и мъдри. Помага ви да вземате правилни решения и да не се поддавате на първосигнални емоции.

7. Сребристо

Среброто и сребристият цвят подсилват имунната система и защитават от лоша енергия.

8. Черно

Черният цвят се свързва с негативни емоции и беди.

9. Виолетово

Този цвят ще ви помогне да получите нови познания за света и ще ви настрои по-философски.

10. Червено

Привлича любов, дарява със страст и лекува болните органи.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Как да използваме магическите свойства на приборите за хранене

Есенните дарове с магически свойства

Магически свойства на Планинските кристали

Магически свойства на лавандулата, за които не подозираш

Кои са магическите свойства на обикновената метла

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.