Какво ни кара да се чувстваме щастливи?

щастие

Всички хора са различни и различни неща ни правят щастливи. Социолозите обаче се решили да разберат, което най-често ни кара да се чувстваме истински добре. За целта те анкетирали 2000 хил. жители на Великобритания.

Резултатите са меко, казано странни. Оказва се, че за щастието ни е необходимо… чисто спално бельо. На второ място е усещането за топлина от слънчевите лъчи, а на трето – благодарността или нечия добра постъпка.

След тях най-много щастие доставят случайно намерените пари и това да останеш насаме със себе си.


В класацията попадат още продължителният и неудържим смят, времето, прекарано на любимия диван, току що изпеченият хляб, възможността да направиш нещо за другите и усещането за чистота след душ.

Резултатите от друго проучване показват, че британците доста рядко се чувстват щастливи. Едва всеки осми човек е изпитал положителни емоции по-често от веднъж в месеца. 20% от анкетираните се оплакали от липса на вдъхновение.

Според психолозите повечето хора знаят как да бъдат щастливи, но много рядко изпитват положителни емоции.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

8 НЕЩА, ОТ КОИТО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ В ТЪРСЕНЕ НА ЩАСТИЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Maria Dimitrovova 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.