Как да доживеете до 150 години

старост

Лекарят Алекс Жаворонков обещава да живее 150 години. За целта 37-годишният директор на фонда Biogerontology Research Foundation във Великобритания приема около 100 различни препарати и добавки, прави физически упражнени и редовно си прави медицински изследвания.

Друга особеност от живота на лекаря е отказът му от материални ценности и семейство. Според него, за да доживее до дълбока старост, желание за брак и деца трябва да бъде „потиснато“.

„Смятам, че хората могат да доживеят до 150 години. Много столетници не са имали достъп до съвременната медицина и антибиотици. Явно всичко е в късмета, устойчивостта към стрес и генетика.“, смята Жаворонков.

Ето неговите препоръки за това как да достигнем тази преклонна възраст.

1. Пазете се от психологическото остаряване. Преценете колко дълго искате за живеете, т.е. установете теоретично достижима, макар и висока граница, за продължителност на живота.

2. Отделете повече време за себе си и за изследвания. Отложете момента за създаване на семейство и непрекъснато инвестирайте в образованието си.

3. Общувайте с млади хора, за предпочитане лекари и учени. Известно е, че преподавателите и научните сътрудници живеят по-дълго и имат ясен ум, независимо от възрастта.


4. Взимайте участие в изследването на процесите на остаряване. Интересът към темата за дълголетието ще ви позволи да бъдете винаги в течение на последните разработки.

5. Водете здравословен начин на живот. Спете минимум 7 часа на денонощие, хранете се правилно, спортувайте. Помнете, че оптималният индекс на тялото е между 20 и 25 точки.

6. Направете си генетично изследване, за да разберете индивидуалната си предразположеност към едно или друго заболяване. Тестът може да помогне и да се уточни дали ще се развият странични ефекти от приема на лекарства.

7. Отнасяйте се с грижа към здравето ви. Редовно давайте кръвни изследвания, мерете пулса си в състояние на покой и активност.

8. Започнете да приемате геропротектори – препарати, чийто терапевтичен ефект и свързан със защита от преждевременно остаряване.

9. Запазете проба от кръвта и тъканите си в биобанка за бъдещи изследвания.

10. Намерете си хоби, увлечение – животът никога не трябва да ви омръзва и да ви е скучно.

инфо: interest.actualno.com

Вижте още:

ЖИВОТЪТ ДО 120 Г СТАВА ВСЕ ПО-ВЪЗМОЖЕН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Гого 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.