Как да премахнем енергийните натрупвания

pixabay.com

Според квантовата физика светът се състои от енергия, която постоянно се движи, променя и си отделните енергийни потоци непрекъснато си взаимодействат. Енергията притежава способност да вибрира на различните честоти и може да се сгъстява или разсейва. Когато се сгъсти тя става материя, а при разсейване става ефирна и невидима с просто око, както е при човешката аура.

Енергията присъства и в човешкото тяло. Енергийното и физическото тяло на човека са взаимно свързани. В някакъв смисъл физическото тяло е видимо изражение на енергийното, което действа като матрица.

При нездравословен начин на живот енергията не може да тече свободно в тялото. Тя изтича само на едно място или е напълно спряна. Такива състояния са известни като енергийни блокажи или натрупвания. На физическо ниво те се усещат като скованост, болки или напрежение в някоя част от тялото.

Може да се проявят като напълно реална физическа болест, депресивно състояние, страхова невроза и други. Колкото по-дълго се таи в тялото едно енергийно натрупване, толкова по-тежко се проявява то на физическо ниво. Може ли да се изчисти такова енергийно натрупване?

Отговорът е положителен. Премахването на енергийните натрупвания може да се извърши много бързо и на съзнателно ниво това ще се забележи като изчезване на хронични болки, освобождаване от психически натоварвания, подобряване на общото състояние.

Как да се освободи тялото от енергиен блокаж?
Правилното дишане е първият метод за освобождаване на енергията, заседнала и изтичаща на някое място. Всяко дълбоко и бавно вдишване снабдява с кислород всички енергийни точки и това води неминуемо до раздвижване на енергийните потоци. Дихателните практики в йога са много подходящи за целта.

Движението е вторият важен момент в процеса на освобождаване на енергията. Дали е йога или друго физическо занимание, няма значение. Важното е тялото да се движи, да се засили потока на кръвта, а това пък ще доведе до енергиен баланс и премахване на натрупвания на енергия на едно място.

Суровата храна е третата стъпка в правилна посока, макар че енергийно няма значение дали храненето е със сурова или преработена храна. Но в преработените храни често има прекалено много вредни съставки, които водят до натрупване на токсини. Суровата диета е предпочитана, за да внесе баланс в енергията.

Освобождаването на емоциите чрез сълзи е малко изненадващ, но много полезен начин за енергийно прочистване. Точно задържането на негативни емоции е основата на енергийните натрупвания, а те могат да бъдат освободени с един здравословен плач. Сълзите пречистват и това е отдавна известно, стига да им бъде позволено да се излеят на воля.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Мандалата, която избереш, ти носи отговора, от който се нуждаеш

След смъртта всяка душа „отива на своето място“ в света на свръхфизическото

Холотропно дишане – път към себепознание

Как да привърнем мислите си в реални резултати

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.