Как да станем свръхинтелигентни и успешни? С 15 минутно упражнение за мозъка

iq

Как да се научите да намирате нестандартни решения в трудни ситуации? Как ученици, студенти, бизнесмени и безработни да накарaт своя собствен мозък да работи така, че информацията да се възприема лесно и бързо, а отговорите на трудните въпроси и изходи от трудни ситуации да идват сами? В това ще ви помогне тренировка на мозъка.

Човешкият мозък по сложност и функционалност превъзхожда всеки компютър, трябва само да се възползвате от това. Животът често ни представя предизвикателства, които изискват иновационни решения и обширни познания. Това се отнася не само за учене или работа, а дори и в личните взаимоотношения често се изискват оригинални подходи.

Методи за обучение на мозъка

Четете, учете нова информация, учете се, запаметявайте и размишлявайте. Постоянната активност е отличен „тренажор“ за мозъка.

Има едно отлично упражнение за тренировка на мозъка, за което са необходими само 15 минути на ден:
Вземете четири листа обикновена хартия;

на единия лист напишете някакъв текст;
на следващия лист го напишете от дясно на ляво;
на третия – с лявата ръка в обичайната посока;
на четвъртия – с лявата ръка от дясно на ляво.

Отначало да пишете с непривичната ръка и в обратната посока ще ви бъде много трудно, но бъдете търпеливи, концентрирайте се и скоро записът на четвъртия лист ще бъде почти същия като на първия.

Това упражнение кара мозъка да използва тези области, които в ежедневието не са активни и са отговорни за нестандартното мислене.

Това със сигурност ще ви помогне да се превърнете в много успешен човек във всички сфери на живота.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.