Как идва късметът

детелина

Карл Густав Юнг има отлична фраза: “Аз съм това, което съм направил със себе си, а не онова, което се е случило с мен.”

Ако се вгледаме в  живота си и в живота на хората около нас, ние ще видим, че личностите, върху които попада нашия поглед , в повечето случаи са само  случайна величина. Това е като рулетката в казиното: печели – не печели.

И ако се съди по това, което виждаме – не печелят.

Животът на обикновения човек е случаен. Той е роден случайно, случайно е  израснал,  случайно се е образовал. Такъв човек решава проблемите си едва когато се появят. Той не планира живота си, той иска само да се промени, но като правило, не знае защо живее.

Знаещият смисъла на собственото си съществуване осъзнава, че е безсмислено да се изразходва енергия, за да се променя света. Такъв човек вижда, че естеството на света  е  скрито в собственото му същество, което трябва години наред да освобождава от робските програми  на тялото и съзнанието.

И за двата вида хора не липсва късмет . Но този късмет е различен. В първия случай късметът  прилича на външно събитие. Например, влиза човекът в автобуса и веднага се освобождава място. И той е доволен. Всички стоят, а той седи.

Във втория случай късметът не се проявява външно. Той  е фокусиран върху вътрешната трансформация. Това може да е случайна фраза, книга, човек, който сочи пътя към  дълбините му, към собственото му  несъвършенство.

И тогава започва работата върху себе си. И ако човек се променя, се променя целият негов свят. А обикновеният човек остава там, където е бил.

Единственият начин да уловите своят късмет, това  не е  да се окажете на точното място в точното време, а  с постоянна работа върху себе си. Трябва да изпратите   предизвикателство към тази част на себе си, която току-що се е случила. У вас не трябва да има  нищо случайно.

Само това, което ние сами правим на себе си. В крайна сметка, времето и пространството модулират самите обекти в  това  пространство. Така че отстранявайки  собствената  си случайност,  всяко място ще е  най-доброто място, и  всяко време ще е  най-доброто време.

Така идва късметът.

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още: 

ПРОГОНЕТЕ ЛОШИЯ КЪСМЕТ С ТЕЗИ ТРИКОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.