Как се изчислява и какво означава Златното алхимическо число?

4

Квинтесенцията на човешката енергия, нейната точка на концентрация е Златното алхимическо число

То представлява пълна сума от числата на фамилията, личното и бащиното име и датата на раждане. Числото е определящо, то описва вътрешната структура на човека, неговата сила и уязвимост едновременно. С помощта на Златното алхимическо число човекът взаимодейства както със своята вътрешна, така и с външната реалност.

Златното алхимическо число, както и Числото на личността и душата, се променя през живота – например при смяна на фамилията при дамите. В повечето традиции човекът не носи едно и също име през целия си живот. Съществувал е цикъл на инициации – преходи от една социална и духовна общност в друга, при които често се сменя и името. И заедно с него се променя нумерологическата структура на човека – неговите душевни структури, свързани със самореализацията (число на Душата) и социалните роли (число на Личността).

В настоящето иницациите не са особено разпространени. Единственото изключение е смяната на фамилията при жените, встъпващи в брак, както и творческите псевдоними. Затова алхимическото число е относително стабилно, освен ако човек съзнателно не го коригира.

КАК СЕ ИЗЧИСЛЯВА ЗЛАТНОТО АЛХИМИЧЕСКО ЧИСЛО

Пример: Иван Петров
Иванов, 01.01.1980
Иван = 9+3+1+5= 18=1+8=9 Петров= 7+6+1+8+6+3=31=3+1=4 Иванов=9+3+1+5+6+3 =27=2+7=9 01.01.1980= 1+1+1+9+8+0=20=2+0=2 9+4+9+2=24=2+4=6

КРАТКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Алхимическо число 1

Този човек е безусловен лидер, силен и целеустремен. Той не се съобразява със социума, с неговите устои и настройки. От друга страна, този човек е зависим от своя енергетичен поток, от връзката с егрегора. И ако тя изчезне, човекът губи смисъл в живота, губи своя вътрешен огън и харизма.

Алхимическо число 2

Човек, ориентиран към съвместна, партньорска дейност. Той се разкрива, когато чувства опора и сигурност, силен и надежден партньор до себе си. За хармонична самореализация му е необходима собствена зона на комфорт, където може напълно да се отпусне, да се усети защитен. Алхимическо число

Алхимическо число 3

Човекът искри от енергия и радост, той е създател на атмосферата на празника. Препълват го идеи, той е несъмнено талантлив, умее да заразява с ентусиазма си околните. Тройката не може да живее в рутина, убиват я монотонността, сивотата и равнодушието.

Алхимическо число 4

Morkadis

Въплъщение на стабилността. Докато този човек се намира на своето място, той излъчва увереност и непоколебимост. Той е практичен и меркантилен, но може да бъде удивително грижовен към близките си. Силен е в своята област, но при рязка смяна на обстановката изпитва стрес, докато не открие нов фундамент – отправна точка за бъдещ растеж.

Алхимическо число 5

Това е успешен човек, щастливец, всеобщ любимец. Умее да очарова и да увлича след себе си. Живее весело и ярко, реализирайки се в бизнеса, творчеството и любовта. Той е силен с вътрешното си доверие към съдбата и своя успех, а в случаите, когато го губи, се пречупва.

Алхимическо число 6

Това е красив, хармоничен, душевен човек. Умее да създава атмосфера на мир и спокойствие около себе си. Около него витае някаква аура на комфорт и благост, тя привлича околните, помага им да се отпуснат и да усетят сърдечна топлина. Човекът с цифра 6 губи своята сила, ако не усеща любовта на околните, ако те го предават и не го ценят.

Алхимическо число 7

Замислен и сериозен човек. Той е менталист – философ, аналитик. Неговото интелектуално превъзходство, умението да мисли стратегически и да планира ситуациите с много ходове напред се усещат от всички. От друга страна, без подкрепата на обкръжението си този човек губи връзка с реалността, зле приспособен е към практическа дейност.

Алхимическо число 8

Крупен реализатор. Способен е да поема върху себе си отговорността за съдбата на околните, да създава организационни структури във всяка сфера на живота.Това са успешни, социализирани, силни хора. Те губят силата си, когато проектите им, в които са вложили енергия и време, претърпяват крах. Тези хора тежко се съвземат след ударите на съдбата.

Алхимическо число 9

Задълбочен, мистичен, интровертен човек. Той черпи сила от вътрешния си свят, живее в своя собствена реалност, която има малко общи черти с обективния свят, пише „Феномен“. Силата му е в доверието в собствените сили, в своята интуиция и съдбата си. А неговата слабост е в това, че се поддава на множество съблазни -илюзии, алкохол и т.н.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

ТЕСТ: РАЗБЕРЕТЕ СИЛНИТЕ СТРАНИ НА ХАРАКТЕРА СИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.