Каньо Кристалес – най-красивата река в света

2

Каньо Кристалес, смятана за най-красивата река в света, се намира в северната част на Колумбия, близо до Ла Макарена. Широка е 20 м и е дълга 100 км. Наричана е още и „Реката на петте цвята“. Тя се различава от всички други реки в света и е толкова красива, че е достатъчно да бъде посетена и видяна само веднъж, за да остави впечатление за цял живот.

Снимките на Каньо Кристалес наподобяват изображения, обработени с Photoshop, но всъщност са съвсем реални. Това се дължи на цветовете на дъгата, които реката отразява през различните сезони всяка година. Многоцветни мъхове и водорасли, живеещи на скалното речно дъно, са причината за този невероятен природен феномен. Оцветяването се получава между сухия и дъждовния период, когато мъховете и растенията на дъното цъфтят.

Водопадите от реката добавят още повече блясък и допринасят за вече съществуващия спектакъл на цветовете. Реката е природно наследство за народа на Ла Макарена и привлича много пътешественици и туристи от цял свят.

3

4

5

6

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.