Кои известни личности и компании работиха с Хитлер и спечелиха от това

Казват, че най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов. Това безспорно е така, но с времето много скрити тайни имат неприятния навик да изскачат от гардероба и да носят негативи на хората, които са се опитали да ги прикрият.

Мрачната личност на Хитлер продължава да бъде сред обсъжданите личности толкова десетилетия след събитията от Втората световна война и неговата смърт.

Важно е да отбележим, че въздигането на този сатрап, дошъл на власт чрез едни демократични избори, и неговото утвърждаване, не е станало без помощта на много личности и компании, които финансово или идеалогически са подпомогнали за утвърждаването му.

Със съжаление можем да кажем, че редица световни личности и компании са помагали дейността на Третия райх, като самите те са извлекли и редици облаги от своята помощ.

Ето и най-известните световни имена, които са работили заедно с Хитлер:

Коко Шанел

Има редица доказателства, че известната модна дизайнерка Коко Шанел е била член на Абвер – тайното френско разузнаване на Адолф Хитлер. За връзката на Шанел с Третия райх се говори във френски документален филм.

Прескът Буш

Ако фамилията ви звучи познато, това е защото същата фамилия носят двама изтъкнати американски президенти. Те обаче едва ли са много горди с това, че дядото на Джордж Буш е бил директор и акционер в компании с Франк Тисен, смятан за финансов архитект на Германия.

Хенри Форд

Основателят на Ford Motor Company е удостоен с най-голямото отличие, което Третият райх е давал на чужденци – Големия кръст на германския орел. Причина за това е, че по време на Втората световна война в заводите на Форд са се произвеждали автомобили и оръжия за немската армия.

Хуго Бос

Следващият път, когато се замислите да си купите костюм от тази марка, е добре да си припомните, че Хуго Бос е произвеждал военните униформи на райха.

Фердинанд Порше

Morkadis

В позорната листа на хора, работили заедно с Хитлер, се среща и името на Фердинад Порше, който е създател не само на Порше, но и на Фолксваген – народната кола на жителите на Райха.

Сименс

Сименс попада в тази позорна класация, като компанията, която е отговорна за създаването на газовите камери, в които са били убивани евреите. Задача, с която инженерите са се справили ужасяващо ефективно.

Kodak

В началото на Втората световна война от заводите и всички клонове на компанията Kodak са уволнени работниците от еврейски произход. По-късно на тяхно място идват отново евреи, но тези от концентрационните лагери, които са били третирани като роби. Автор на идеята за безплатен робски труд е на икономическият съветник на Хитлер Вилхем Кеплер, който е имал много силно влияние в тази компания.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Приключенията на Уили Хитлер – идиотския племенник на Адолф

Секретни карти на Хитлер разкриват държава под земята

Какво са търсили окултистите на Хитлер в Адигея?

Хитлер и наркотиците в Третия райх

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

2 коментара
  1. Хари Худини 3 години ago
  2. Хари Худини 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.