Колко време може да издържите в ковчег под земята?

Странен въпрос, но и на него някой все пак някога трябва да даде отговор. Определено това е въпрос, за който малцина биха се сетили, но след като веднъж е зададен, всеки иска да разбере какъв е отговорът му.

Можем да твърдим, че времето, което ще успеете да издържите затворени в ковчег под земята, зависи най-вече от големината на самия ковчег.

Всъщност, учените не са единодушни по този въпрос, затова и той няма точен отговор. Според някои изследвания един здрав човек може да издържи между 6 и 36 часа, а според други – по-малко от час.

Макар че не могат да дадат точен отговор, учените са единодушни за едно неща – оцеляването в ковчег под земята зависи от количеството въздух, който може да се побере в ковчега. Това означава, че колкото по-малък е един човек, толкова по-дълго ще оцелее, защото ще има място за повече въздух. Човекът ще издъхне в момента, в който свършат запасите от кислород.

Учените смятат, че един ковчег със средни размери може да побере 886 литра. Средният размер на човека е 66 литра, което оставя 820 литра въздух, от който 164 литра (една пета) е кислород. Ако човекът вътре консумира 0.5 литра кислород на всяка минута, то запасите ще бъдат изчерпани да около 5.5 часа.

Истината е, че ако сте заровени живи, няма абсолютно нищо, което да може да направите. Окажете ли се вътре, това е краят, коментира проф. Алън Лефт от Университета в Чикаго. Това се дължи на факта, че ковчезите се запечатват много добре и се заравят под земята.

Трябва да знаете, че няма да останете будни, докато не спре сърцето ви. Причина за това е, че с повишаването на нивото на въглеродния диоксид се увеличава и сънливостта, поради което ще изпаднете в кома, преди сърцето ви да спре да бие.

Може да усетите задушаването и чувството ще бъде ужасяващо, но, ако не друго, то поне няма да бъдете в съзнание в последните мигове, добави проф. Лефт.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Учени: Телата на хората, погребани през последните 30 години, не се разлагат

Невероятната история на Марджъри Маккол – живяла веднъж, погребана два пъти

Известни личности, които са се страхували, че могат да бъдат погребани живи

Най-веселото гробище в света се намира в Румъния (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.