Леонарда Чанчули: серийна убийца или грижовна майка?

7

Една майка, която измерва любовта към децата си в трупове. А после ги превръща в сапун или пък в сладкиши. Тя е Леонарда Чанчули, а това е нейната история.

Родена е през 1893 година. Като малка прави два опита за самоубийство, а през 1914 година се омъжва за държавния служител Рафаеле Пансарди, когото родителите ѝ не одобряват, защото са ѝ намерили друг жених. Получава най-тежката клетва, а именно майчината.

През 1930 година тя губи дома и цялото си имущество по време на земетресението във Вултуре. Със съпруга ѝ решават да започнат отначало и се преместват в Кореджо, където отварят малко магазинче, а Леонарда става известна сред местното население като сватовница, гадателка и поетеса.

Преминава през 17 бременности, 3 от които приключват с аборт, а 10 от децата ѝ умират съвсем малки. Веднъж гледачка ѝ казва, че всичките ѝ деца ще загинат, а друга ѝ разкрива, че на едната ѝ ръка вижда затвор, а на другата – лудница за престъпници. Затова нищо чудно, че четирите деца, които оцеляват, попадат под изключителната ѝ закрила.

През 1939 година синът ѝ Джузепе вече е достатъчно голям, за да бъде повикан на фронта по време на Втората световна война. За да го спаси, тя търси знак в магията и по-късно твърди, че е получила прозрение от самата Дева Мария. Според него, ако друг отиде на мястото на сина ѝ в света на мъртвите, това ще внесе баланс и Джузепе ще остане при нея.

Жертва №1: Фаустина Сети

Фаустина била съседка на Леонарда, която мечтаела да си намери съпруг. Тогава грижовната майка ѝ казала, че ѝ е намерила мъж, който обаче живее в отдалечен град. Заръчала ѝ да не казва на никого за заминаването си, а за близките си да подготви картички и писма, за да са спокойни за нея. След това сложила приспивателно във виното ѝ и я убила с брадва. Нарязала тялото на парчета, а кръвта събрала в леген. Зачудила се обаче дали не може да вкара всичко това в употреба и така, с помощта на малко сода каустик, Фаустина се превърнала в сапун. Изсушената кръв пък прибавила към сместа от захар, мляко, яйца и шоколад, с която правила своите специални чаени кексове, а новата съставка ги направила още по-хрупкави.

Жертва №2: Франческа Соави

Още една съседка на Леонарда попаднала под нейната брадва. Това се случило, когато запасите от сапун и кексчета на предприемчивата италианка свършили и тя решила, че е време да се сдобие с нови. А и не била сигурна дали съдбата е отразила жертвата, която принесла, затова преценила, че за всяко от децата си трябва да пожертва по един човешки живот.

Франческа Соави поискала помощ от Леонарда в намирането на работа. И тук тя процедирала по същия начин, както с Фаустина, казвайки ѝ, че ѝ е намерила къде да работи като учителка, само че в друга част на Италия. Посъветвала я да пази новината в тайна от близките си, за да ги изненада, а за услугата ѝ взела 3000 лири. Историята отново се повторила и след успокоително във виното, съседката също се оказала в казана със сода каустик.

Жертва №3: Вирджиния Качиоло

Вирджиния била оперна певица, която искала да възобнови кариерата си. Тя потърсила помощта на Леонарда, която не след дълго ѝ казала, че ѝ е намерила работа във Флоренция като секретарка на известен импресарио. Разбира се, на нея също било заръчано да не казва на никого къде отива. Бившата певица оставила 50 000 лири и всички свои бижута на Леонарда, а след това последвала съдбата на другите две жени.

Този път обаче, близките на жертвата имали следа към нея. Снаха ѝ я видяла да влиза в дома на Леонарда и след това никой не чул нищо повече за нея. Те съобщили на полицията, а добрата готвачка веднага си признала всичко, най-вече защото се страхувала, че ако отрече и излъже, жертвоприношенията ѝ ще бъдат напразни.

Предсказанието се сбъдва и Леонарда е осъдена на 30 години зад решетките и 3 години в болница за психично болни. След като оцелява в затвора и се озовава в лудницата, тя получава кръвоизлив, от който никога повече не се възстановява. Умира през 1970 година, а някои от вещите ѝ, сред които тенджерата, в която е приготвяла жертвите си, са изложени в Музея по криминология в Рим.

Morkadis

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

ВЕСТАЛКИТЕ – НАЙ-МОГЪЩИТЕ ЖЕНИ НА ДРЕВНОСТТА

НАЙ-ЖЕСТОКИТЕ И БЕЗМИЛОСТНИ ЖЕНИ В РУСКАТА ИСТОРИЯ

ТОВА СА НАЙ-ЗЛИТЕ СВЕКЪРВИ В ИСТОРИЯТА

МАГИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ НА ЖЕНИТЕ

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

 

Един коментар
  1. Мария 7 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.