Мистериозни знаци в пустинята Гоби

3

Credit: Copyright 2011 Google – Imagery copyright 2011 DigitalGlobe, GeoEye

Огромни площи от китайската пустош са покрити със загадъчни структури

Мистериозни знаци бяха засечени в китайската пустиня Гоби чрез снимки на Google maps. Изображенията, които бяха забелязани и разпространени в интернет от читатели на сайта Gizmodo, показват няколко вида особени конструкции – кръгове, ивици и подобни на карти мрежи, гравирани върху повърхността на пустинята.

4

Credit: Copyright 2011 Google – Imagery copyright 2011 DigitalGlobe, GeoEye

Един от кадрите показва мрежа от бели линии, разпрострени върху площ от 28 километра. Нa друг можем да видим няколко огромни квардата, сред които се различават останки от експлозии, а на трети съоръщение, което на напомня на летище с писта, но оцветена в ярко син цвят. Има и снимка, изобразяваща огромни концентрични кръгове с обекти, подобни на самолети, в центъра.

5

Credit: Copyright 2011 Google – Imagery copyright 2011 DigitalGlobe, GeoEye

Теориите и спекулациите за предназначението на секретните китайски съоръжения веднага заляха медиите. Мненията варират от възможността това да са тайни военни обекти, използвани за тестване на ракети и оръжия до това да са копия на големи американски градове, върху които като мишени да се упражняват нападения. Мнозина са убедени, че странните знаци са послание към (или от) извънземните.

Но мистерията върви към своето разбулване, тъй като публичност добиха и експертни мнения, според които непознатите структури всъщност представляват мишена за фокусиране на шпионските сателити и радарни инструменти на Китайската народна република. Според специалистът по сателитна иформация от НАСА Джонатан Хил съоръженията служат за добиване на фокус от шпионските сателити, за да могат да се ориентират след това в космоса. Наличието на китайски шионски сателити също не е голяма тайна, тъй като повечето големи държави използват заснемащите космичекси устройства. Това обяснява наличието на толкова високотехнологични устройства на такова изолирано място в пустинята.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

МИСТЕРИЯТА НА ДВАРКА, ГРАДЪТ НА КРИШНА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.