Мистерията на дропа дисковете

1

Това е едно от най-странните археологически открития в историята на човечеството. За някои находката дори е доказателство за присъствие на древни извънземни в Хималаите. За жалост, камъните дропа принадлежат на китайското правителство, което е забранило всякакви изследвания върху тях.

През 1938 г. екип археолози открили гробове на племето дропа, докато изследвали пещера в Хималаите. Пещерата се намирала на близо до границата между Китай и Тибет. Открити са няколко реда гробове, всички от тях съдържащи останките на хуманоидна раса, чиито среден ръст бил не повече от 120 сантиметра. Ръцете и краката на тези хора били много дълги в сравнение с телата им. Главите им също били непропорционални. В началото археолозите си помислили, че са открили гробище на маймуни. Проблемът в това предположение бил, че маймуните не правят погребения.

В пещерата археолозите открили още нещо – няколко небесни рисунки. Радиовъглеродният анализ показал, че възрастта им е между 10 и 12 хил. години. Но тази информация не е потвърдена, а китайското правителство е прекратило изследванията в пещерата.

Племето дропа запазило своите тайни. Можем единствено да си мислим, че те са били пигмейска раса, но всъщност са ни оставили още една мистерия – камъните дропа. Това всъщност не са обикновени камъни, а няколкосантиметрови дискове. В крайна сметка са открити 716 такива диска, като всички имали дупка в центъра.

Сякаш дисковете не били достатъчно мистериозни, та археолозите трябвало да открият още по-странен аспект – на всеки диск се виждал изписан текст, който никой не можел да разчете. Символите са толкова малки, че в началото изследователите помислили, че това са просто надрасквания върху камъните. Езикът не може да бъде разчетен, не защото символите са много малки, а защото е напълно непознат за науката.

Вече над 20 години дисковете дропа стояли в мазето на Пекинския университет. Върху тях не били извършвани никакви изследвания. Тогава, през 1962 г. д-р Цъм Ум Нъй обявил, че е успял да разчете езика от дропа дисковете. Според него на тях била написана история, разказваща за група извънземни, разбили се в Хималаите. Извънземните се срещнали с местните хора и заживели между тях.

Нещо още по-странно е, че и в наши дни в Хималаите живеят племена, които наричат себе си Дропа. Високи са около 120 сантиметра и тежат не повече от 40 килограма. Възможно е да са наследници на хората, открити в гробовете. Ако текстовете по древните дискове са преведени правилно, това би означавало, че хората дропа са наследници на извънземни. Или пък просто са ниски и цялата работа няма нищо общо с извънземни. И все пак – от всички потенциални възможности за извънземен живот, на Земята да паднат точно ниски човечета? Не е особено вероятно.

Другата мистерия, която обгръща дисковете дропа, е възрастта им. Ако са правени по времето на пещерните рисунки и радиовъглеродният анализ е правилен, то дисковете са на около 11 хил. години. В този момент нямаме представа нито колко стари са тези артефакти, нито дали преводът им е верен, затова и остават една от най-големите мистерии на човечеството.

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

ВЛАДЕТЕЛИТЕ НА ДРЕВЕН ЕГИПЕТ – ИЗВЪНЗЕМНИ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.