Много по-лесно се помни от книга, отколкото от монитор

pixabay.com

За и против електронната книга – колкото привърженици, толкова и противници. Всеки открива по някоя полза за себе си, но вредите също не липсват.

Какво представлява електронната книга?

Това е съвременен аналог на печатната и по същество представя същото произведение. Това е файл, който обединява текстово, визуално и звуково съдържание. Електронните книги са лесни за съхранение и пренасяне и могат да се закупят от различни специализирани сайтове.

Достъпът до електронните книги е възможен посредством всякакви електронни устройства с дисплей и специализиран софтуер. Файловете се предоставят на читателите в сходен до хартиената книга вид, но с тази разлика, че електронният четец може да побере няколко хиляди електронни книги, което е едно от най-съществените й предимства.

Налице са и различни ползи за читателя (предимства) като избор на шрифт, отметки, запомняне на страници, бързо „прелистване“ и др.

В днешно време и ученици, и студенти предпочитат дигиталното обучение. Особено във времето на пандемия електронното обучение придоби широка популярност.

Според изследванията обаче учениците и студентите запомнят и усвояват много по-лесно материала от хартиен носител, отколкото през мониторите. В крайна сметка колкото и бързо да напредва светът, каквито и технологии да навлизат, нищо не може да замени старомодната книга и нейния аромат.

източник: obekti.bg

Вижте още:

25 невероятни факта за човешкото тяло

Начина по който четете книгата си говори много за вас

Коя книга е била хит в годината на вашето раждане

Да подобрим паметта си: насоки и упражнения

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.