Мъж пропътува 2800 км с инвалидната си количка

2

Китаец, който от 12 години е прикован към инвалидна количка, се превърна във великолепен пример за здрав дух и целеустремено следване на мечтите въпреки трудностите на живота. 29-годишният Кюан Пън е успял да мине с инвалидната си количка 2800 км, въртейки колелата й с ръце. Това обаче далеч не е краят на пътешествието през родината му, тъй като той планира да пропътува на собствен ход още 1700 км.

Кюан останал с парализирани крака, след като на 17-годишна възраст претърпял операция за отстраняване на тумор в гръбнака. Той обаче твърдо решил, че физическият му проблем няма да попречи на нормалния му живот.

Преместил се в Пекин и започнал работа във фирма, където се занимавал с обслужване на клиенти, а в свободното си време управлявал онлайн магазин. Голямата му мечта обаче била да обиколи родния си Китай. Вместо инвалидната му количка да му попречи да се наслади на пътуванията тя станала неговият верен другар и превозно средство по пътищата на страната.

Младият мъж започнал голямото си приключение на 31 август 2014 г. от Пекин и стигна до град Фуджоу, след като измина общо 2800 км. През това време той е минал през пет провинции и 22 града, въртейки колелата с ръце. След първите 60 км изпитал страховити болки в раменете, но не се отказал. Не липсват и инциденти, като пет пъти е падал от количката си.

При един от тези случаи Кюан трябвало да слезе по стръмен наклон, при което количката просто се преобърнала и започнала да се търкаля надолу.

Разглеждането на родните красоти далеч не е единствената цел на Кюан. В градовете, през които минавал, той внимателно проучвал какви улеснения са правени за хората в инвалидни колички като него. За съжаление много малко места били пригодени за хора в неравностойно положение. Затова той се надява да привлече вниманието на властите към този проблем.

Сега е твърдо решен да продължи пътешествието си до град Саня, което означава, че го очакват още 1700 км приключения.

инфо: novinar.bg

Вижте още: 

ВЪПРЕКИ СВОЕТО УВРЕЖДАНЕ, ТОЗИ ЧОВЕК УСПЯВА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ПРЕКРАСЕН ХУДОЖНИК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.